Samsun’da sulama tesisleri restore ediliyor

28.08.2024 12:03:44

Samsun’da sulama tesisleri restore ediliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimde farkındalık oluşturmak ve üretimi desteklemek amacıyla Samsun’un çeşitli ilçelerinde bulunan sulama tesislerinin restorasyon çalışmalarına başladı.
İl Özel İdaresi’nin kapanmasının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen tarımsal küçük sulama tesislerinin restorasyonlarına yönelik bir proje hayata geçirildi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakları kullanılarak hız verilen çalışmalar kapsamında Vezirköprü, Havza, Kavak, Atakum, Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerindeki 11 mahallede yer alan küçük sulama tesislerinin restorasyonlarına başlandı.
Büyükşehir Belediyesinin envanterinde bulunan ve restorasyonu devam eden sulama tesislerinin bitirilmesiyle yaklaşık bin 200 üretici bu tesislerden faydalanabilecek. Restorasyonlar tamamlandığında yaklaşık 10 bin dekar alanda tarımsal üretimin desteklenmesi sağlanacak. Restorasyon çalışmalarıyla üreticilerin daha rahat bir şekilde sulama faaliyetlerini sürdürebilmesi amaçlanıyor.