Tarih: 19.08.2024 16:53

Samsun’da ‘Eğitim küçük yaşta başlar’ etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Samsun Büyükşehir Belediyesi, çocukların gelişimlerini desteklemek ve okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla ‘Eğitim küçük yaşta başlar’ diyerek özel bir etkinlik düzenliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çocuklarımızın eğitim hayatlarına daha güçlü bir başlangıç yapmalarını desteklemek amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimizde ailelerimiz ve çocuklarımızla buluşacağız” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Eğitim küçük yaşta başlar’ diyerek okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve çocukların gelişimlerine katkı sağlamak adına Okul Öncesi Etkinlikler ile Cumhuriyet Meydanı’nda aileler ve çocuklarıyla buluşuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikte çocuklar, oyunlar ve eğlenceli aktivitelerle dolu dolu bir gün geçirecek.
Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve bu konuda toplum bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilecek etkinlik saat 14.00’te başlayacak ve akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek. Özellikle aileleri ve çocukları hedef alan etkinlikte okul öncesi eğitimle ilgili çeşitli aktiviteler, atölye çalışmaları ve bilgilendirme stantları yer alacak. Çocuklar için eğlenceli oyunlar ve çeşitli gösteriler ile çocukların renkli bir gün geçirmesi hedefleniyor. Ayrıca etkinlikte aileler için okul öncesi eğitim konusundaki güncel bilgiler ve tavsiyeler de sunulacak. Bu özel gün eğitimciler ve çocuklar arasındaki etkileşimi artırmayı erken yaşta eğitimle ilgili farkındalığı güçlendirmeyi ve aileleri bu konuda bilgilendirmeyi hedefliyor.

"Eğitim küçük yaşta başlar"
Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çocuklarımız sadece bugünün değil geleceğimizin de en değerli teminatı. Onların en iyi şekilde yetişmesi için gerekli tüm desteği sağlamak bizlerin en önemli görevlerinden biri. ‘Eğitim küçük yaşlarda başlar’ diyerek bir dizi etkinlikle çocuklarımız ve aileleriyle buluşuyoruz. Bu etkinlik tüm çocuklarımızın ve ailelerinin ücretsiz olarak katılabileceği, keyifli ve öğretici bir ortam sunacak. Mutlu çocukların şehri Samsun, bizim en önemli misyonumuz. Çalışmalarımızı oluştururken de bu doğrultuda hareket ediyoruz. Her alanda gençlerimizin, çocuklarımızın yanında olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim en büyük sorumluluğumuz bu şehre, bu şehrin gencine, yaşlısına, tüm insanına” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB