Samsun Şehir Kütüphanesi’nin yüzde 32’si tamamlandı

22.08.2024 12:27:17

Samsun Şehir Kütüphanesi’nin yüzde 32’si tamamlandı

Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birisi olacak Samsun Şehir Kütüphanesi’nin yüzde 32’si tamamlandı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Üniversite şehri Samsun’umuza yakışan bir kütüphane hayata geçiyor” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olacak Şehir Kütüphanesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eski Türk-İş Eğitim Merkezi’nin olduğu alanda 5 bin 200 metrekare arsa içinde 27 bin 570 metrekare inşaat alanına sahip projenin yüzde 32’si tamamlandı. 3 bodrum kat, 1 zemin kat, 5 normal kat ve teknik kat olmak üzere 10 kattan oluşacak kütüphane, bin 98 oturma alanına, 525 bin kitap kapasitesine sahip olacak.

Yüzde 32’si tamamlandı
Samsun Şehir Kütüphanesi’ndeki çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “İnsanımıza, gençlerimize, çocuklarımıza hitap edecek her projeyi çok önemsiyoruz. Eğitim şehri olan Samsun’umuza yakışacak bu güzel kütüphane projemiz de yükselmeye devam ediyor. Proje yüzde 32 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kütüphanemiz 7’den 70’e herkese hitap edecek” dedi.
Projede kitaplıklar, serbest çalışma alanları, toplantı-seminer salonları, çocuk kütüphanesi, sergi salonları, etkinlik atölyeleri, bireysel-grup çalışma alanları, medya gösteri alanları, hobi alanları, araştırma merkezi, görme engellilere yönelik okuma salonu, kafe, restoran ve bahçe etkinlik alanları yer alıyor.