Samsun Adliyesi, ’kendi enerjisini üreten ilk adliye’ olacak

Samsun Adliyesi, ’kendi enerjisini üreten ilk adliye’ olacak

Samsun Adliyesi, ’kendi enerjisini üreten ilk adliye’ olacak

SAMSUN (İHA) – Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, adliyede uygulanacak güneş enerji santralinin devreye alınması ile yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlayacaklarını, böylece kısmen de olsa Türkiye’de kendi enerjisini üreten ilk adliye olacaklarını söyledi.
2024-2025 yılı Adli Yıl Açılışı Kokteyl Programı, Samsun Adliyesi İsa Fidan Konferans Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. İlk olarak söz alan Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran, yeni adli yılın tüm herkes için hayırlı olmasını diledi.

“Samsun Adliyesi, kendi enerjisini üreten ilk adliye olacak”
Yeni yılda Türkiye’ye örnek bir projeye imza atacaklarının altını çizen Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, “Bu yıl Türkiye’ye örnek olabilecek bir projeyi hayata geçiriyoruz. Samsun Adliyesi olarak kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi, Dünya Bankası finansmanlı, kamu-belediye yenilenebilir enerji projesi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın mali güvencesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu projede adliyemiz ana hizmet binasında bulunan 4 ayrı blok üst kısmına çatı tipi GES fizibilite ve onay işlemleri tamamlanmış, adliyemizin elektrik üretim tesisi kurma talebimiz bölge kurulu tarafından onayı alınarak teknik kurulum işlemlerine geçmiştir. Uygulanacak olan enerji santrali 400 KW kapasitesinde olup, sistemin devreye alınması sonrasında adliyemiz enerji tüketiminde yaklaşık yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlayacaktır. Böylece Türkiye’de kendi enerjisini kısmen de olsa üreten tek adliye unvanına sahip olacağız” dedi.
Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin ise yaptığı konuşmada, “‘Hiçbir şey olamıyorsan git avukat ol’ deniyor. Bu yargının benim açımdan en temel sorunu. Kalite sorunu. İnşallah biz yeni yılda da tüm özverileriyle çalışan arkadaşlarımız, özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bu memleket, ülke bizim. Bizim çocuklarımız var. Onlara bırakacağımız bir yarınlar, ülkemiz var. Elimizden geleni yapacağımıza emin olun. Hata yapacağız, eyvallah. Aramızda suiistimal yapanlar olacak, eyvallah ama ne olur yargınıza, bizlere güvenin. Bizler de vicdan sahibi insanlarız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından program kokteyl ile devam etti. Programa ayrıca Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Samsun Bölge İdare Mahkemesi Başkanı İshak Sağır, Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Noter Odası Başkanı Türkay Zekir ile adliye personelleri ile yargı personelleri katıldı.