Samanlığı yanan besiciye yardım için bütün mahalle seferber oldu

Samanlığı yanan besiciye yardım için bütün mahalle seferber oldu

Samanlığı yanan besiciye yardım için bütün mahalle seferber oldu

Amasya’nın Suluova ilçesinde samanlıkta yangın büyük hasara yol açtı. Islandıkları için kısa sürede tüketilmesi gereken besi yemleri, mahalledeki besicilere dağıtılarak satıldı. Toplanacak parayla samanlığı yanan besicinin daha fazla maddi kayba uğramaması amaçlandı. Eymir mahallesindeki besiciler örnek bir yardım seferberliğine imza atmış oldu.
Edinilen bilgiye göre, Eymir Mahallesinde büyükbaş hayvan besiciliği yapan Necati Öztürk’ün samanlığında yangın çıktı. Dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine mahalleye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 100 ton saman yanarak zarar gördü. Suluova Belediyesine ait iş makineleriyle de saman balyaları dışarı çıkartıldı. Yem çuvalları mahalle sakinlerinin yardımıyla uzaklaştırıldı. Islanmaları nedeniyle kısa sürede tüketilmesi gereken yem çuvalları civardaki ahır sahiplerine dağıtıldı. Toplanacak parayla da Öztürk’ün daha fazla maddi kayba uğramaması sağlanmış oldu.
Yardım seferberliğini organize eden Hasan Öztürk, “Kurtardığımız yemleri ıslandıkları için mahallemizdeki besicilere dağıttık. Toplanan parayı vererek destek olacağız” diye konuştu. Suluova Belediye Başkanı Rıfat Uzun da mahalleye gelerek söndürme çalışmalarını takip etti. Başkan Uzun, samanlık sahibine geçmiş olsun dileklerini iletti.