Şahinkaya Kanyonu’na 75 bin ziyaret

14.08.2024 12:01:04

Şahinkaya Kanyonu’na 75 bin ziyaret

Samsun’un en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve Türkiye’nin ikinci büyük su kanyonu olma özelliğini taşıyan Şahinkaya Kanyonu’nu bu yaz döneminde 75 bin kişi ziyaret etti.
Vezirköprü ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Şahinkaya Kanyonu doğal güzelliği ile doyumsuz bir manzara sunuyor. Uzunluğu yaklaşık bin 500 metre, su derinliği ortalama 106 metre, yüksekliği ise ortalama 350 metre olan kanyon masmavi suları ve heybeti ile doğa tutkunlarına kucak açıyor. 2011 yılında turizm bölgesi ilan edilen kanyona ilgi her geçen yıl artarak sürüyor. Özellikle hafta sonları yoğunluk yaşayan kanyonu 2024 yılının yaz döneminde 75 bin kişi ziyaret etti.

Kanyonda gemi turları ilgi görüyor
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Şahinkaya Kanyonu’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gemi turları düzenleniyor. Gemi turlarıyla misafirler kanyonun güzelliklerini bambaşka açıdan görme fırsatı yakalıyor. Misafirlerin gemi turlarına ilgisi de yoğun oluyor. Yine misafirler Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kanyon Kafe’de çay ve kahve eşliğinde kanyonun doyumsuz güzelliğini seyredebiliyor.

Odak Samsun
Samsun’un birçok tarihi ve kültürel zenginliği içerisinde barındırdığını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun’umuz turizm açısından çok geniş bir yelpazeye sahip. Turizmin her alanında destinasyonlarımız mevcut. Vezirköprü ilçemizde turizmde sayısız güzellik barındırıyor. Bizler ‘Odağımız Samsun’ diyerek bu güzellikleri herkese tanıtmayı misyon edindik. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şahinkaya Kanyonu’muzda da bu yılın yaz döneminde binlerce ziyaretçimizi ağırladık. Samsun’umuzun en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve ülkemizin ikinci büyük su kanyonu olma özelliğini taşıyan Şahinkaya Kanyonu’na ilgi her geçen yıl daha da artıyor. İnşallah bu sayıyı daha da artırmak, Samsun’umuzun güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Doğa tutkunu tüm ziyaretçilerimizi Şahinkaya Kanyonu başta olmak üzere Vezirköprü ilçemizi, tüm şehrimizi görmeye davet ediyorum" dedi.