Tarih: 18.08.2024 11:53

Şahinbey Belediyesi’nden hem eğitime hem spora destek

Facebook Twitter Linked-in

Birçok alanda eğitime ve spora önemli destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği’nin koordinasyonunda yeni bir iş birliği protokolüne imza attı.
Gaziantep Valiliği’nin koordinasyonunda Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gaziantep Futbol Kulübü iş birliğiyle, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı için öğrencilere spora teşvik desteği sağlamak amacıyla Valilik Fuaye alanında protokol imzalandı. Düzenlenen protokole, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç ve Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz katıldı.
“Şehrimizin takımına destek olmalıyız”
Eğitimin yanı sıra spora da önem verdiğini vurgulayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Önemli bir protokol için bir aradayız. Biz, Gazişehir olarak Süper Lig’de takımı olan 12 ilden biriyiz. Bu bizim için büyük bir gurur. Bu gururu yaşatmamız ve futbol kulübüne hepimizin destek olması lazım. Ancak tüm şehir futbol kulübüne sahip çıkarsa, ayakta kalıp başarıyla devam eder. Bu anlamda bu protokolü vesile kılarak tüm hemşehrilerimi, esnafımı, tamircimi kendini Gaziantepli hisseden ve Gaziantep’ten rızkını kazanan herkesi kulübe destek olmaya davet ediyorum. Bugün imzalarını atacağımız protokolle birçok evladımızı maçlara götüreceğiz. Futbol izleyenler için bir oyun, yapanlar için ise bir spordur. Bu protokolle gençlerimizin özenerek spora başlanmasını arzu ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Gençlerimizi spora yönlendiriyoruz”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’i her alanda ileriye taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Gaziantep’imizi her anlamda ileri taşımak konusunda var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitimde, sporda, kültür ve sanat alanında özellikle gençlerimizin başarılı olması için birçok protokoller yaptık. Yaptığımız yeni protokolle gençlerimizi daha çok spora yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak okullarımıza ve parklarımıza 220 tane halı sahalar yaptık. Her yıl gençlerimize spor ayakkabı hediye ediyoruz. Şu ana kadar 1 milyon 258 bin ayakkabı hediye ettik. Forma ve toplar hediye ettik. Gaziantep’in futbol takımı var. Futbol maçlarına da gençlerimizi götürerek gençlerimizin futbolla kaynaşması şehrimizin takımının desteklenmesi adına da onlara bilet alıp protokol imzalayacağız. Biletlerin dağıtımı Valilik koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz üstlenecek. Böylelikle gençlerimizin zamanını daha iyi değerlendirmesini amaçlıyoruz. Emeği geçen herekse teşekkür ediyorum ve protokolün hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimizin yanındayız”
İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, gençlerin spora teşvik edilmesini önemsediklerini belirterek, “Gençlerimizin spora teşviki, öğrencilerimizin spordaki başarılarının ödüllendirilmesi, okullarımızda sportif alanların geliştirilmesi ve çocuklarımızın Gaziantep’in futbol maçlarına erişimini kolaylaştırmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

“Takımımız için elimizden gelen her şeyi yapacağız”
Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz ise, “Öncelikle sizlerin huzurunda Gaziantep kulübü adına sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin destekleriyle daha güzel şeyler başaracağız. Tabii ki futbol önemli. 7’den 70’e herkesin ilgilendiği bir spor dalı. Bizler de Gaziantep futbol takımını Gaziantep’te ve Türkiye’de istenilen yere getirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB