Şahin Barak Ovası’nda hasada katıldı

Şahin Barak Ovası’nda hasada katıldı

Şahin Barak Ovası’nda hasada katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Barak Ovası’nın sulaması ile ilgili yaşanan sorunlar için milletvekilleriyle beraber çalışmalara ve görüşmelere devam ettiklerini belirterek konu hakkında çok yakın tarihte müjdenin verileceğini söyledi.

Ovada, Antep Fıstığı üreticilerini dinleyerek mazot desteğinin öne alınması, boz kavlak fıstık alımı ve diğer desteklerle ilgili müjdeleri hatırlatan Başkan Fatma Şahin, fıstık üreticisinin yüzünü güldüren mesaisini sürdürüyor. Antep fıstığı hasadının devam ettiği Barak Ovası’na ziyarette bulunan Başkan Şahin, çiftçilerin fıstık hasadına katıldı.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün de katıldığı hasat sonrası yapılan açıklamada Barak Ovası’nın sulanması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Başkan Fatma Şahin, milletvekilleri ile beraber kurumlarla görüşmelerinin devam ettiğini ve raporlamaların tamamlandığını söyledi.

“Çiftçiyi rahatlatacak şekilde bir çalışma başlattık”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hasat sonrası yaptığı açıklamada Barak Ovası’nın önemine vurgu yaparak, "Köylü milletin efendisi’ sözünün altına hepimiz imzamızı atıyoruz ve onlar ne diyorsa 22 yıldır Cumhurbaşkanımızla birlikte alandayız. Bugün yeni bir dönem var ve bu döneme göre fıstık ile alakalı bizden talepler vardı. Biz her yıl mazotu veriyorduk öne çekilmesini istediler. Hızlı bir şekilde çiftçi kart sahibi 40 binden fazla çiftçimize mazotlarını vereceğiz. Taleplerden birisi de maliyetlerdi. Geçen yıla göre bu yıl maliyetler yükseldi ve bizden bu konu hakkında destek talebinde bulundular. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi olarak hemen çalışmaya başladık. En önemli kısım boz kavlak fıstığın alınmasıydı. Alırken Tarım Kredi Kooperatifi ile beraber alıyoruz. Milletvekillerimizin gayreti ile yapılan lisanslı depoculuk var. Bu depolarda depolanacak şekilde şu anda köylünün elindeki fıstığı alacak ve piyasayı, çiftçiyi rahatlatacak şekilde bir çalışma başlattık. Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığımız fıstıkların alımına başladı. Ne kadar alınması gerekiyorsa, kaç liraya alınması gerekiyorsa çalışıyoruz” dedi.

“Barak’ta her şey fıstık gibi olacak”
Açıklamasının devamında Barak Ovası’nda insanların mutlu olması için çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Şahin, “Bir hafta sonra geldiğimizde çok daha fazla yüzler gülüyor. Bundan sonra da en önemli gündemimiz Barak Ovası’nın sulanması bizden istenilen bu. Raporumuzu hazırladık. Bundan sonra sulama ile ilgili çalışmamızı yapacağız ve onun da müjdesini halkımıza vereceğiz. Günün sonunda Barak’ta her şey fıstık gibi olacak” şeklinde konuştu.


“Başkanımız Fatma Şahin çiftçinin sürekli yanında oldu”
Başkan Şahin’e desteklerden dolayı teşekkür eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Barak Ovası’nın en verimli topraklardan birisi olduğunu vurgulayarak,
“Çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanında fıstığın bereketini beraber yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza fıstık hasadı zamanında çiftçinin, üreticinin her zaman yanında olma yönünde, fıstık alımı hakkında destek verdiği için, keza Şahinbey belediye başkanına da teşekkür ediyorum. Sadece hasat zamanı değil sonrasında gübre, mazot desteği ile Başkanımız Fatma Şahin çiftçinin sürekli yanında oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız tarımda üreticimiz, çiftçimiz için verdiği teşviklerle çiftçinin yanında olan her türlü politikayı sürdürüyor. Bizler de milletvekilleri arkadaşlarımız olarak yine üreticinin, çiftçinin tarımsal sulamayla ilgili sorunlarının çözümü için gayretlerimizi sürdüreceğiz. İlgili kurumlarla defalarca görüşmelerimizi yaptık, yapıyoruz. Hep takipçisi olduk. Baraklı hemşerilerimiz şunu bilsin. Barak’ın sulaması ile ilgili konu bizim meselemiz. Bu konunun çözülmesi için bütün milletvekili arkadaşlarımızın hükümetimizin gündeminde. Bu konunun çözülmesi için Barak’ın sulama meselesinin çözümü için atılan adımları devam ettirilmesini ve kalan meselelerin çözülmesi için hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.