"Sağlık çalışanlarına yapılan destek yetersiz"

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Mert Çakmak sağlık çalışanlarının pandemi dönemindeki sıkıntılarına ve sağlıkta görülen şiddet olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı ve En Genç Divan Üyesi Hasan Mert Çakmak yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının yaiadığı problemlere değindi. İYİ Partili Çakmak; " Sağlık çalışanlarımızın pandemi nedeniyle çalışma şartları daha da zor duruma gelmiştir.  Kendilerine minnetarız  Büyük bir mücadele içindeler ama ne yazıkki bu iktidar gibi bir talihsizlikleri var." dedi. Sağlık çalışanlarına devlet tarafından sağlanan desteğin yetersiz olduğunu belirten İYİ Partili Çakmak; Neredeyse iki yıldır mücadele ettiğimiz bu pandemi illetinde bütün yükü sağlık çalışanlarımız yüklenmişken karşılarında devletten aldıkları teşekkür sadece ve sadece toplu ulaşımı ücretsiz kullanmak olmuştur. Bir dakikasını bile boş geçiremeyen sağlıkçılarımıza verilen destek yetmediği gibi sağlık camiasını hiçbir zaman tatminkarda etmemiştir. diye konuştu.

Sağlık camiasında yaşanan şiddet olaylarına da değinen Çakmak şunları kaydetti;

"Sağlık çalışanlarımızın bir başka zorlandığı konuda şiddet bir baskı altında çalışıyorlar. Şiddet olduğunda herhangi yaptırım caydırıcı bir  ceza olmamasından şikayetçiler. Geçen günlerde canlı şahit olduğum bir konu. Hastahane tıklım tıklım dolu ve  doktor bıkmış durumda bu insanlar robot değil. Herkese yetişemiyor.  Nöbet sistemleri deseniz  orasıda öyle, düzensiz.  Şuna da değinmek lazım. Hastananeye gitmekte. Bir başarı çünkü randevu alamıyorsunuz sistem çökmüş. Ancak suriyeli olmanız lazım. Kolay bir şekilde gitmek icin.  Biz diyoruzki. İktidara geldiğimizde sağlık çalışanlarımızı. Rahat ettirip, doğru planlama doğru sistemle daha kaliteli hizmet vereceğiz. Sağlık çalışanlarımızın her zaman yanında ve yarınlarındayız."