SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN 'ANTİBİYOTİK' SEMPOZYUMU

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Sağlık Müdürlüğünden 'antibiyotik' sempozyumu

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine 'Diş Hekimliğinde Enfeksiyon Kontrolü ve Akılcı Antibiyotik Kullanımı' konulu sempozyum düzenlendi.
Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sempozyuma, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Ahmet Ceylan, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda diş hekimlerinin antibiyotik reçeteleme oranının yüksek olduğuna değinen İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, "Ülkemizde antibiyotik reçeteleme oranı yüzde 25, ilimizde ise yüzde 27. Ancak bu yüzde 27’ye baktığımızda diş hekimlerimizin oranı biraz daha yüksek. Bu açıdan 'akılcı antibiyotik' dediğimiz doğru hastaya, doğru zamanda, uygun dozu, düşük maliyetle, etkin tedavi şeklinde verilmesi için bu toplantıyı düzenledik" dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Ahmet Ceylan ise, antibiyotik kullanımına değinerek, "Biz sadece akılcı antibiyotik demiyoruz,  akılcı ilaç diyoruz.  Çünkü sadece ilaç olarak antibiyotiklerin değil diğer ilaçların da vücudumuza zararları var. İlaç dediğimiz şey belli bir dozu aştığı zaman aynı zamanda zehir demek. Öncelikle tüm hekim arkadaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları için çaba sarf ediyoruz. Bu çabalarımız devam edecek" dedi.