Sağlık Denetim Koordinasyonu ilk toplantısını yaptı

3.08.2024 14:29:09

Sağlık Denetim Koordinasyonu ilk toplantısını yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün içinde yer aldığı Sağlık Denetim Koordinasyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı öncülüğünde kurulan; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı ve İlaçlama Biriminin yer aldığı Sağlık Denetim Koordinasyonu ilk toplantısını düzenledi. Sağlık Daire Başkanı Vahap Saçaklı’nın yönettiği toplantıda, Besi Organize Sanayi Bölgesinde yer alan besi çiftlikleri, özel et entegre tesisleri ve biyogaz enerji şirketlerinin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararların önlenmesi için atılacak adımlar konuşuldu. Ayrıca kusurlu bulunan işletmelere yönelik yasaların ön gördüğü süreçlerin başlatılması konusu karara bağlanıp tutanak altına alındı.
Alınan karar ışığında, paydaşlardan oluşacak ikişer kişilik ekipler, Besi Organize Sanayi Bölgesini belli aralıklarla denetleyip gerekli tedbirlerin alınması noktasında işletme sahiplerini uyaracak. Uyarıları dikkate almayan işletmelere yasaların öngördüğü süreçler uygulanacak.
Sağlık Denetim Komisyonu, toplantı tarihini 2 gün önceden paydaşlara bildirmek üzere, bir ayı geçmeyecek şekilde düzenli olarak toplantılar yapacak.