Sağlık Bakanı Memişoğlu Gümüşhane’de ziyaretlerde bulundu

Sağlık Bakanı Memişoğlu Gümüşhane’de ziyaretlerde bulundu

Sağlık Bakanı Memişoğlu Gümüşhane’de ziyaretlerde bulundu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Gümüşhane’ye geldi.
Gümüşhane Valiliği önünde karşılanan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Valilik Makamında Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever ve beraberindeki heyetten kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Sağlık Bakanı Memişoğlu daha sonra Valilik Toplantı salonunda Vali Tanrısever ve bakanlık yetkilileri ile birlikte değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Bakan Kemal Memişoğlu, Gümüşhane Valiliği’ndeki toplantının ardından eski Devlet Hastanesinde hizmet veren Toplum Sağlığı Merkezi binasında incelemelerde bulundu. Buradaki incelemelerin akabinde bina çıkışında 16 aylık Ali Ege Oğuz isimli bebeği kucağına alarak seven Bakan Memişoğlu daha sonra minik bebek ve ailesini makam aracına alarak gidecekleri yere kadar eşlik etti.
Gümüşhane’deki ziyaretleri kapsamında daha sonra sırasıyla AK Parti İl Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı, Gümüşhane Belediyesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu beraberindeki heyetle birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyaretleri kapsamında son durağı olan Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne gelen Bakan Memişoğlu burada gerçekleştirdiği hasta ziyaretlerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
“Eski hastanemizin yerine yeni bir sağlık kompleksi kazandıracağız”
Gümüşhane’nin sağlık noktasında iyi bir yerde olduğunu ve tespit edilen sorunların çözümü için de çalışma sürdürdüklerini dile getiren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bu güzel günde, güzel bir şehirde Gümüşhane’mizde sağlıkla ilgili istişare toplantıları yaptık, hastanemizi ziyaret ettik. Sayın başkanımız, milletvekillerimiz, valimiz ve il müdürlerimizle beraber çeşitli görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştirdik. Gümüşhane sağlık anlamında iyi yerlerde, iyi bir hastanesi var, iyi bir sağlık ekibi var ve daha da iyi olacak inşallah. Tabi ki bazı sorunlarımız var, bazı ilçelerdeki hastanelerimizi destekleyeceğiz. İnşallah merkezdeki eski hastanemizin yerini de güzel bir sağlık kompleksiyle süslendireceğiz. Bununla ilgili planlamalarımız yapılıyor. Bazı hastanelerimizdeki cihaz eksikliklerini tamamlayacağız, yönetim ekibine, sağlık ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler sağlıkçıları yaşatmak ve onlara iyilik etmek için çaba harcıyoruz. Bu nedenle de insanların bize değer vermesini ve saygı duymasını da istiyoruz. Hastalarımız bizim için çok değerli ama en önemlisi de hastalanmadan sağlığımızı korumak. Onun için topluma her zaman kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan ve hareketsizlikten uzak durmasını, sağlıklı beslenmesini öneriyoruz. Gümüşhane gibi güzel bir ilimizden şu an itibariyle ayrılıyoruz, hepsini Allah’a emanet ediyor ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz” dedi.
Bakan Memişoğlu basın açıklamasının ardından kentten ayrıldı.