Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak'ta bulunan ve uyku bozukluğu doktoru Hakan Horuk'a ait olan 2 katlı, yaklaşık 200 yıllık tarihi konakta gece saatlerinde yangın çıktı. Sabaha karşı 04.30 sularında başladığı tahmin edilen yangın, henüz bilinmeyen bir nedenle konakta kimse bulunmazken çatı katından başladı.
Alevleri fark eden çevre sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Karabük ve Safranbolu itfaiye ekipleri, Orman İşletme arozözleri, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Alevler kısa sürede tüm yapıyı sardı.
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren yoğun müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Ancak, 3 ay önce satın alınan ve tadilatının devam ettiği konak, yangında tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangının ardından binanın büyük bir kısmı çöktü.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yetkililer, tarihi değere sahip konağın bu şekilde yok olmasının büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.