Saadet Talas sokaktaki kedilere mama bıraktı

Saadet Talas sokaktaki kedilere mama bıraktı

Saadet Partisi Talas İlçe Gençlik Kolları 17 Şubat Dünya Kediler Günü münasebetiyle kendi tasarladıkları mama kaplarını Talas’ın bazı noktalarına bıraktı.

“SOKAK HAYVANLARIYLA BİR ARADA YAŞIYORUZ”

Saadet Partisi Talas İlçe Gençlik Kolları 17 Şubat Dünya Kediler Günü münasebetiyle kullanılmayan defolu gider boruları kullanarak kediler için tasarladıkları mama kaplarını ilçenin bazı yerlerine sabitlediler. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Talas İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Şimşek, “Sokak hayvanlarıyla bir arada yaşıyoruz, yaptığımız bu çalışma sokaklarımızda yaşayan kedileri beslenmek, evet ama asıl amaç farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalık sadece kedilerimizin değil sokaklarımızdaki bütün hayvanlarımızın zorlu kış şartları altında ezilmemesidir.” Dedi ve sözlerine şunları da ekledi “Ekonomimizdeki sorunlardan dolayı vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi sokak hayvanlarını da etkilediğini düşünüyoruz.”

 

“BELEDİYELER FUZULİ HARCAMALAR YERİNE HAYIRLI İŞLER YAPSINLAR”

Sokak hayvanlarına yönelik bu tarz çalışmaların belediyeler tarafından yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Şimşek, “Belediyelerimizin kendi sorumluluk alanlarındaki parkların her birinde düşük maliyetli bir şeyler yaparak bu sokakta bir arada yaşadığımız canlılara birer yaşam alanı yaratabiliriz. Belediyelerde fuzuli harcamaların olduğunu görüyoruz, bunların yapılması yerine bir hayırlı işe yatırım yapmaları daha doğru olacaktır. Biz kendilerinden bunları bekliyoruz.”dedi.