SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI ÜRKÜNDAŞ’IN 19 MAYIS MESAJI

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI ÜRKÜNDAŞ’IN 19 MAYIS MESAJI

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Nuri Ürkündaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ürkündaş; mesajında şu ifadelere yer verdi; 19 Mayıs 1919 Milletimizin uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı  “Ya istiklal, ya ölüm” parolasıyla tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür.  Yüce Milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı sayabileceğimiz 19 Mayıs; tarih boyunca hep en yukarıda tuttuğumuz bağımsızlık sevdamızın bir yansımasıdır. Samsun’dan başlatılan o “ilk adım” 5 bin yıllık bir medeniyet yürüyüşünün tarihimize altın harflerle kazınmış olduğu zaferlerin en anlamlısıdır ifadelerini kullandı.

Büyük fedakarlıklarla bizlere emanet edilen bu değerli vatanı korumak hepimizin en kutsal görevidir. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, birlik, beraberlik içerisinde geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir diyen Ürkündaş; ’Tarihimize, Milletimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, geleceğe olan güvenimiz, geleceğimizin teminatı vatanını seven imanlı bilgili gençlerimiz, bizler için en büyük heyecan kaynağıdır. Geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa edecek olanlar o şuurlu imanlı gençlerimizdir. bu bayramı gençlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum’ dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum ifadelerini kullandı.