Saadet Partisi Basın mensuplarıyla birlikte kahvaltıda buluştu

Saadet Partisi Basın mensuplarıyla birlikte kahvaltıda buluştu

Saadet Partisi Genel Başkan yardıcısı Av. Bülent Kaya ve Saadet Partisi İl Başkanı Av. Baki Coşkun'un katılımıyla Saadet Partisi düzenlenen kahvaltıyla beraber basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Saadet partisi Kayseri i il başkanı Av. Baki Coşkun ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Akkaya basınla birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda gazeteciler ve basın mensupları mevcuttu. Kahvaltı sonrası yapılan toplantıda gündem olarak ülkemizde son zamanlarda çıkan yangınlar, 'Hepimizin gündemi geçim gündemi' sloganı ile ilgili açıklama yapıldı.

Saadet partisi Kayseri i il başkanı Av. Baki Coşkun; ''Siyasetin gündemi yoğun ancak öncelikle Karadenizde sel felaketleriyle başlayan sonrasında Akdenizde ardından bölgemizde Yahyalıda yaşanan, yangınlar vardı. Ülkemiz adına bu alanda çalışan tüm kurum ve kuruluşlara İtfaiyelere aynı zamanda çalışma yapan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimiz oldu bunlara rahmet diliyoruz. Kalanlara baş sağlığı diliyoruz'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Akkaya ''Bu gün Kayserimizde bir araya gelip gündemi değerlendirmek istedik bu orman yangınları süpriz değil önemli olan bunların gelebileceğini düşünüp buna göre önlem almak. Nitekim 1 ay önce orman bakanlığının sitesine bakacak olursak bütün dünyada olduğu gibi ülkemizdede orman yangınlarının olamabilme riski haritada tek tek işaretlenmiş durumda. İşaretlenmiş olmasına rağmen bu tabii afetler için hazırlanmış olunmaması ciddi bir eksiktir. Yapılması gereken kamuyla iletişim ve bu konuda zarar görmüş vatandaşlarla ilgili yapılması gereken çalışmalar var. Özellikle sorumsuzluk afet bölgelerinde sorumlunun kim olduğunun belli olmaması hatta ülkenin cumhurbaşkanının orman yangılarının suçunu Muhalefet Belediyelere atacak kadar sorumluluğu kendi üzerinden atma çabası var. Bİr diğer hususta Afetlerden sonraki süreçte yaraların sarılması bu Afetlerden etkilenen iş yerlerimizin insanlarımızın iş yerlerinin ve doğal hayatın tedavi edilmesidir. Henüz bunun vakti gelmedi ancak umarım iktidarımız bu süreçten ders alır bu felaketten etkilenen insanlarımıza gerekli destekleri verir. Kamu oyunda yoğun endişelere yol açan bu ormanların imara açılması endişesinin yersiz olduğu yönünde politikalar üretmesini bekliyoruz. Elbette anayasımaza ormanlık alanların imara giremeyeceğini hepimiz biliyoruz ancak her lüks otelin mutlaka bir kaçak inşaat şeklinde yükseldiğini siyasi otoriteninde bunlara göz yumduğunu 30 sene önceki önceki hava fotoğraflarıyla ve şimdiki fotoğraflara bakıldığında vicdana sahip hekesin doğanın nasıl yok edildiğini çok net bir şekilde görebilir'' dedi.