Tarih: 18.07.2024 13:08

Robotik ve kodlama eğitimleri başladı

Facebook Twitter Linked-in

Menteşe Belediyesi’nin 11-15 yaş arası gençlere yönelik olarak verdiği Robotik ve Kodlama Eğitimleri başladı. Menteşe Belediyesi Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezindeki kurslara katılan gençlere haftada 2 gün kodlama, elektronik devre, tasarım ve 3D üretim eğitimleri veriliyor. Yaz dönemi boyunca verilecek eğitimlerin ardından gençlerin yaptığı robotik çalışmalar düzenlenecek etkinlikle sergilenecek.
“Menteşe’nin Yeni 100’ü” başlıklı kent vizyonunda yer alan 4T modelinden birisinin teknoloji olduğuna işaret eden Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, eğitimlere ilişkin açıklama yaptı.
Gençlerin küreselleşen dünyada teknolojideki gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için Menteşe Bilim Parkı’nda Robotik ve Kodlama Eğitimleri verdiklerini belirten Köksal şunları söyledi: “Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların bilimi ve teknolojiyi yakından takip etmeleri ve kendilerini teknoloji dünyasındaki gelişmelere hazırlamaları çok önemli. Menteşe Belediyesi olarak biz de geleceğimizin teminatı gençlerimize ücretsiz olarak robotik ve kodlama eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlerde amacımız gençlerin kodlamayı, algoritmik ve analitik düşünmeyi öğrenmelerini sağlamak. Kurslara katılan gençler eğitimlerin ardından hareket eden mekanizmalar, nesne taşıyan robot kollar, çizgi izleyen robot gibi birçok proje yapacaklar. Derslerde ekip çalışması, pratik beceri edinme, problem çözmeyi de öğrenecek olan gençlerin yaptığı robotik çalışmaları daha sonra düzenleyeceğimiz etkinlikle sergileyeceğiz”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB