Resim ve müzik bölümleri özel yetenek sınavları başvuru süreci başladı

Resim ve müzik bölümleri özel yetenek sınavları başvuru süreci başladı

Resim ve müzik bölümleri özel yetenek sınavları başvuru süreci başladı

Merkezi yerleştirme tercih sürecinin tamamlanmasının ardından, özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim ve Müzik Bölümleri için çevrim içi başvuru ve ön kayıt işlemleri başladı. Her iki bölüm için de 5-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan çevrim içi başvuru ve ön kayıt sürecinin ardından müzik bölümü özel yetenek sınavı 28-29 Ağustos’ta, resim bölümü özel yetenek sınavı ise 3 Eylül’de sanat ve tasarım fakültesi binasında yapılacak.
Sanat ve Tasarım Fakültesinde özel yetenek sınavı ile öğrenci alan resim bölümü dışında bu yıl ikinci kez öğrenci alacak olan müzik bölümü için hazırlıklar tamamlanırken, çevrim içi başvuru ve ön kayıt kılavuzu web sitemizden ilan edildi. İlgili bölümlerde çevrim içi başvuru ve ön kayıt için tasarlanan özel otomasyon üzerinden sürdürülmesi planlanan işlemlerde şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkeleri gözetildi.
İki kategoriye ayrılan başvuru otomasyonu, resim ve müzik bölümü olmak üzere kolay kullanılabilir bir ara yüz ekranı ile kullanıma açıldı. Tüm öğrenci adaylarının oys.bayburt.edu.tr web adresinden erişebileceği otomasyon üzerinden yapılacak başvuru ve ön kayıt dışında adayların ayrıca belge göndermesine ya da fiziksel başvurusuna gerek olmayacak. Hızlı ve kolay çevrim içi başvuru için en önemli husus ise sınav yönergesinde belirtilen şartları taşımak ve istenen evrakları sisteme eksiksiz yüklemek olacak.