Tarih: 05.08.2024 22:12

Rektör Yardımcısı Kurt: “Bütünleşik kalite yönetimi sistemini uygulamaya koymayı planlıyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Bütünleşik kalite yönetimi sistemini uygulamaya koymayı planladıklarını açıklayan Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt, “Üniversitemizde kalite bilinci ve kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bir başarı olacaksa bu hepimizin başarısı olacak” dedi.
Amasya Üniversitesi kalite koordinatörlüğü, 2024 yılı aralık ayı sonuna kadar kalite ve akreditasyon süreçlerini değerlendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt ve Genel Sekreter Osman Akbaş’ın yanı sıra idari yöneticiler, ilgili şube müdürleri ile kalite koordinatörlüğü personeli katıldı.
Rektör Yardımcısı Kurt, “Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü, 2024 yılı aralık ayı sonuna kadar kalite ve akreditasyon süreçleri başta olmak üzere performans göstergelerini belirlemek ve bütünleşik bir sistem oluşturmak adına Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile ortak bir yazılımı tamamlayarak ‘Bütünleşik Kalite Yönetimi Sistemi’ni uygulamaya koymayı planlamaktadır. Bu açıdan sürece yapılacak her tür katkı önem taşımaktadır” diye konuştu.
Kalitenin bir süreç olduğunu vurgulayan Kurt, “Sorunlar ortaya çıkmadan çözümler oluşturarak, ürettiğimiz eğitim ve öğretim hizmetindeki hataları sıfırlamamız gerekiyor. Aynı zamanda kalite devam eden bir süreçtir. Üniversitemizde kalite bilinci ve kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bir başarı olacaksa bu hepimizin başarısı olacak” şeklinde konuştu.
Amasya Üniversitesi Kalite Koordinatörü Ali Baştuğ’un sunum yaptığı toplantıda katılımcılar görüşlerini paylaştı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB