Rektör Uzun, “Balkanlarda Türk Olmak” konferansına katıldı

Rektör Uzun, “Balkanlarda Türk Olmak” konferansına katıldı

Rektör Uzun, “Balkanlarda Türk Olmak” konferansına katıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Kuzey Makedonya’dan gelen öğretmenlere yönelik düzenlenen “Balkanlarda Türk Olmak” konulu konferansına katıldı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Hatipler’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Trakya Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Balkanlardaki dostluğun, kardeşliğin ve iş birliğinin öneminin anlatıldığı “Balkanlarda Türk Olmak” başlıklı konferansa katıldı. Etkinlikte; Rektör Uzun ve Rektör Hatipler ile birlikte Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Tahsin İbrahim, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve Kuzey Makedonya’dan gelen öğretmenler yer aldı.
Trakya Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleştirilen konferansta, Balkanlarda Türk olmanın toplumsal, kültürel ve tarihi boyutları farklı bakış açılarıyla ele alındı. Balkan ülkeleriyle iş birliğinin önemine değinilerek sosyal ve kültürel anlamda yürütülebilecek ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Yükseköğretim kurumlarının kültürlerarası etkileşim ve iletişimde önemli bir rol üstendiği ifade eden Rektör Uzun, “Üniversiteler olarak dünyanın farklı yerlerinde yaşayan tarihil olarak soy ve kültür bağımızın olduğu Türklerle etkileşim halinde olmaya önem gösteriyoruz. Yürüttüğümüz akademik çalışmalarla kültürel ilişki ve iş birliğini artırarak dostluğumuzu pekiştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte Balkanlarda Türk olmanın farklı yönlerini değerlendirirken Kuzey Makedonya’dan gelen öğretmenlerle bir araya gelerek yapabileceğimiz iş birlikleri üzerine istişarelerde bulunduk. Kültürel ve milli değerlere olan bağlılığımızın daha da arttığı etkinlik dolayısıyla kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Hatipler’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Hatipler ise nazik ziyaretleri ve yakın ilgileri dolayısıyla Rektör Uzun’a teşekkürlerini ifade etti.