Rektör Ünal: “TEKNOFEST, Türkiye’de zihniyet değişimini sağlayan bir atılım”

31.07.2024 12:15:47

Rektör Ünal: “TEKNOFEST, Türkiye’de zihniyet değişimini sağlayan bir atılım”

Adana’da organize edilmesi planlanan TEKNOFEST 2024’e katılacak Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) finalist takımlarını kabul eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “TEKNOFEST, Türkiye’de zihniyet değişimini sağlayan bir atılım” dedi.
OMÜ Rektörlüğünde gerçekleştirilen ziyarette; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cengiz Tepe, OMÜ-KAR, OMÜ-TAR ve OMÜ TEPEGÖZ Takımlarının öğrencileri bir araya geldi.

“TEKNOFEST, Türkiye’de zihniyet değişimini sağlayan bir atılım”
Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, TEKNOFEST 2024’te finale kalma başarısı gösteren takımları tebrik ederek, "TEKNOFEST, Türkiye’de zihniyet değişimini sağlayan bir atılım. Başladığı dönemden bugüne kadar geçen sürece baktığımızda kat edilen yolun ne kadar başarılı olduğunu görebiliriz. Dereceye giren takımlar kadar yarışmaya katılan takımların sayısı da önemli. Sizlerin bu yarışmaya katılma cesareti bile büyük bir başarı. Cesaretiniz ve öz güveninizle aslında hepiniz kazananlarsınız. OMÜ ailesi olarak yarışmalarda sizlerden iyi dereceler bekliyoruz” diye konuştu.
Görüşme esnasında OMÜ’lü finalist takımların kaptanları, yarışacak projeler hakkında Rektör Ünal’a sunum yaptı. Ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.