Rektör Özcan, ESTÜ’ye en üst sırada yerleşen öğrenciyi makamında ağırladı

21.08.2024 12:04:53

Rektör Özcan, ESTÜ’ye en üst sırada yerleşen öğrenciyi makamında ağırladı

Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, 2024 YKS sınavıyla Eskişehir Teknik Üniversitesine (ESTÜ) en üst sıradan yerleşen Enes Kandemir’i makamında kabul etti.
2024-2025 Akademik Yılı’nda Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümü’ne birinci olarak yerleşen Enes Kandemir ve ailesi, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan tarafından makamında kabul edildi. Ziyarette Enes Kandemir ve ailesiyle birlikte, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Özdemir ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emircan Özdemir hazır bulundu.
Denizli doğumlu ve Batman Fen Lisesi mezunu olan Enes Kandemir, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 543,49065 puan alarak Türkiye 549’uncusu oldu. Enes Kandemir, üniversite sınavı hazırlık sürecine başlamadan önce pilotaj bölümünde eğitim görme hedefini belirlediğini ve ilk tercih olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Pilotaj Bölümü’nü seçtiğini belirtti. Ailesinin öğretmen olmasının da eğitim sürecindeki desteğini artırdığını vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, konuşmasında ESTÜ’nün Türkiye’de ücretsiz pilotaj eğitimi veren tek devlet üniversitesi olduğunu ve 18 uçaktan oluşan genç filoyla eğitim verdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Özcan, pilotaj eğitimi maliyetlerinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, ülkemizde bu fırsatı özellikle imkânı olmayan gençler için sağlayabilmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Ayrıca, pilotaj eğitimlerindeki yüksek kaliteyi sağlayan pilot eğitmenlerinin alanlarında en iyiler olduğunun altını çizdi.
Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.