Rektör Kırışık, ‘Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı’na katıldı

Rektör Kırışık, ‘Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı’na katıldı

Rektör Kırışık, ‘Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı’na katıldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı’na katıldı.
Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde ‘Üniversiteler ile Sağlık Eğitimi ve Hizmeti Üzerine İstişare Toplantısı’ gerçekleştirildi.
Toplantıya Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Kemal Şenocak, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yükseköğretim Kurulu Genel Sekreteri Batıkan Aksoy, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Marmara Bölgesi’nde tıp fakültesi bulunan üniversitelerin rektörleri, tıp fakültesi dekanları ve başhekimleri katıldı.
İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, üniversitelerde verilen sağlık eğitimi ile sağlık hizmetleri alanında yapılan çalışmalar ele alındı. Toplantıda sağlık eğitiminin geliştirilmesi ve sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak amacıyla hayata geçirilecek ortak çalışmalar üzerinde duruldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanlarına dikkat çekerek, “Önümüzdeki yıllarda, başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, devletimizin ve hükümetimizin ilgili organlarıyla yakın iş birliği içinde, ülkemizin hekim ihtiyacını ve üniversitelerimizin kapasitelerini dikkate almak suretiyle kontenjanlar belirlenecektir. Sağlık hizmetinin kalitesi hekimin kalitesinden geçer. Hekim ne kadar kaliteli yetişirse sağlık hizmeti de o kadar kaliteli olur. Sağlık Bakanlığımız ile tam bir iş birliği içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.
Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik üniversitelerle istişarenin ve ortak projeler geliştirilmesinin öneminden söz eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “En büyük hedefimiz, sadece üniversite hastanelerinin gelişmesi değil, üniversitelerdeki bilgi ve araştırmalı eğitimin de gelişmesidir. Dünyada yapılan her şeyin yapılabileceği, dünyada yeni bir şey varsa bunu gerçekleştirebileceğimiz bir üniversite ve hastane camiası hedefliyoruz. Birlikte çalışarak, sağlık eğitimi ve hizmetinde standartlarımızı daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından toplantıda Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Kurulu heyeti, tıp fakültesi olan üniversitelerin rektörleri, tıp fakültesi dekanları ve başhekimleriyle tıp fakültelerinin gelişimine yönelik detaylı istişarelerde bulundu.
Karabük Üniversitesinin sağlık alanında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile yükseköğretim hizmeti verdiğini belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ’nün sağlık alanında oldukça güçlü bir üniversite olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesinin, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere Sağlık Bakanlığı ile birlikte kullanım protokolü dahilinde ortak hizmet veren iki afiliye hastane çerçevesinde sağlık hizmetlerine destek olduğuna dikkat çeken Kırışık, söz konusu hastaneler, sağlık eğitimi, sağlık hizmeti uygulamaları ve sağlık alanındaki bilimsel araştırma süreçlerinde geliştirilmesi gereken alanlar hakkında da önerilerde bulundu.