Rektör Erdal, Şarhöyük kazı alanını ziyaret etti

Rektör Erdal, Şarhöyük kazı alanını ziyaret etti

Rektör Erdal, Şarhöyük kazı alanını ziyaret etti

Anadolu Üniversitesi, yürüttüğü kazı çalışmaları ile kültürel mirasa ışık tutuyor.
Bu kapsamda Şarhöyük - Dorylaion’da devam eden kazı alanında çalışan üniversite ekibini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen kazı çalışmalarını yerinde incelediler. Şarhöyük - Dorylaion kazı alanını yerinde inceleyerek öğretim üyeleri ve öğrencilerle sohbet eden Rektör Erdal, kazandıracağı bilimsel veriler ile Anadolu tarihine ışık tutacak çalışmaların Anadolu Üniversitesi tarafından sürdürülmesinin gurur verici olduğu ifade etti.
Anadolu Üniversitesi,1989 yılında Eskişehir il merkezinin üç kilometre kuzeydoğusunda yer alan ve Anadolu’nun önemli yerleşimlerinden biri olan Şarhöyük- Dorylaion’da başlayan kazı çalışmalarına kesintisiz destek veriyor. 2021 yılında Cumhurbaşkanı Kararlı Kazı statüsünü kazanan alanda çalışmalar, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk’ün başkanlığında devam ediyor.

Rektör Prof. Dr. Erdal: “Çalışmalar hem Anadolu hem Eskişehir tarihine ışık tutuyor”
Anadolu tarihinin önemli yerleşimlerinden biri olan Şarhöyük- Dorylaion’nun Anadolu medeniyetleri tarihi noktasında büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, “Kazı çalışmalarını yerinde incelemek oldukça keyifli. Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk başkanlığında arkadaşlarımız burada titiz bir çalışma yürütüyor ve ortaya koydukları keşifler Anadolu tarihi, bölgemiz ve dünya mirası açısından önemli bilgiler barındırıyor. Üniversitemiz öncülüğünde sürdürülen çalışmalar hem Anadolu hem Eskişehir tarihine ışık tutuyor.” dedi.

Doç. Dr. Baştürk: “Şarhöyük, Eskişehir’in tarihi özetini sunuyor”
Prof. Dr. Muhibbe Darga ve Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas tarafından çok uzun yıllar yürütülen kazıların önemli sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin katılımıyla bir okul olma niteliği taşıdığını ifade eden Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk ise şunları söyledi: “Anadolu arkeolojisi için oldukça ilginç veriler tespit ettiğimiz Şarhöyük Kazıları’nda başladığı günden bugüne kadar oldukça nitelikli sonuçlar elde edildi. Günümüzden altı bin yıl öncesinden Bizans Dönemi’ne kadar üzerinde kesintisiz yaşanılan bir höyük olan Şarhöyük, Eskişehir’in tarihi özetini sunuyor. Üniversitemiz ve ilgili kurumların destekleri ile sürdürülen kazı çalışmaları ortaya koyduğu veriler ile dünya arkeoloji literatürüne katkı sağlıyor.”