Aydın’da ilçe müftüleri toplantısı, Umurlu Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçelerde yürütülen din hizmetleri, eğitim faaliyetleri ve Kur’an kurslarının mevcut durumu değerlendirildi.
İl Müftüsü Hasan Güneş başkanlığında yapılan toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2026 Ramazan temasının 'Ramazan, Cami ve Hayat' olarak belirlendiği hatırlatıldı. Özellikle yaklaşan Ramazan-ı Şerif’te icra edilecek çalışmalar ele alındı.
Toplantıda, cami merkezli irşat faaliyetlerinin güçlendirilmesi, vaaz ve sohbetlerde belirlenen temanın işlenmesi ile düzenli mukabele programları müzakere edildi. İl Müftü Yardımcısı Melek Sevindi ile ilçe müftülerinin katıldığı görüşmede, toplumsal duyarlılığın artırılması hedeflendi.
Çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinliklerin planlanması ile ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlaşma çalışmalarının artırılması hususları da görüşülen diğer önemli başlıklar oldu.