Ramazan-ı Şerif’in ilk günü arifesinde, Osmanlı’dan günümüze uzanan mahya geleneği İstanbul semalarını bir kez daha aydınlattı. Süleymaniye Camii ile Yeni Camii’de yanan mahyalar, havadan çekilen görüntülerde şehrin tarihi siluetine eşsiz bir atmosfer kattı.
Selatin camilerinin minareleri arasına asılan mahyalar, akşam ezanıyla birlikte yanmaya başladı. Süleymaniye Camii’nde "Ramazan Kur’an Ayıdır" yazılı mahya semaları süslerken, Yeni Camii’nde ise ’Ramazan biz olmaktır’ mesajı ışıldadı. Ramazan boyunca İstanbul’daki camilerde beş farklı mahya yazısı sergilenecek.
Yüzlerce ampulün tek tek yerleştirilmesiyle hazırlanan mahyalar, birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu simgeliyor. Sahur hazırlıklarına saatler kala dron ile kaydedilen görüntülerde, bu ışıkların İstanbul’un tarihi dokusuyla bütünleştiği görüldü. Yükselen ışıklar şehrin farklı noktalarından izlenebilirken, ortaya kartpostallık manzaralar çıktı.
Ramazan-ı Şerif’in ilk gününe girilirken yanan mahyalar, asırlardır olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da manevi bir heyecanın habercisi oldu. 11 ayın sultanı Ramazan’ın başlangıcı, bu kadim gelenekle taçlandırıldı.