Prof. Dr. Aysun Bay, Sağlık Bakanı Memişoğlu ile görüştü

Prof. Dr. Aysun Bay, Sağlık Bakanı Memişoğlu ile görüştü

Prof. Dr. Aysun Bay, Sağlık Bakanı Memişoğlu ile görüştü

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile görüşen Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Aysun Bay ve yönetim kurulu üyeleri, işbirliği konusunda istişarelerde bulundu.
Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Sağlık Turizm Federasyonu (ASATUF) yönetimi, Sağlık Bakanlığı’na ziyaret gerçekleştirdi. ASATUF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, “Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile federasyonumuz arasında sağlık alanındaki işbirliğini artırmak ve geliştirmek istiyoruz” dedi.
Prof. Dr. Bay, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu olarak Türkiye’ye tedavi olmak için gelen hastalara VİP hizmetleri verilirken, tedavi sonunda da ise bu hastalara ülkenin doğal güzelliklerini, kültürel, tarihi ve turistik yerlerini de görmelerini tavsiye ettiklerini söyledi. Böylece ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlamaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Aysun Bay, "Misafir olarak ülkemize gelen hastalarımızı kurumsal olarak bu işi yapan üyelerimize ve sağlık kuruluşlarımıza yönlendiriyoruz ve gerekli takibatları da yapıyoruz. Alternatif tıp alanında özellikle yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili olarak, şifalı bitkilerin de tanıtımını yapmak istiyoruz. Alternatif tıp alanında yapmış olduğum çalışmalar nedeniyle şahsıma ’Bitkilerin Profesörü’ lakabı verilmiştir. Ayrıca yaşlı turistlerin bakımı ve rehabilitasyonu amacıyla klinik konukevleri, geriatrik tedavi merkezleri ile ülkemize gelecek yaşlı turistlere hizmet vermeyi düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.
Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu olarak sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Bay, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bilgileri dahilinde, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın destek ve katkılarıyla ve dünya devletlerinin Ankara Büyükelçilikleri işbirliği ile sağlık turizmi alanında online ve fiziki olarak iş forumu ve konferansları yapmak istiyoruz. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bilgileri dahilinde, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın destek ve katkılarıyla sağlık sektöründeki Türk şirketleriyle birlikte dünya devletlerine kalabalık heyetlerle ziyaret gerçekleştirecek ve ikili anlaşmalar yapacağız” dedi.
Prof. Dr. Aysun Bay, konuşmasına şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık turizmine verdiği önemi ve desteği takdirle karşılıyoruz. ‘Health Türkiye’ Türkiye dışında yaşayan ve sağlık hizmeti almak amacıyla Türkiye’yi ziyaret etmeyi planlayan misafirlerimize yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde sağlık sistemimiz, ’Health Türkiye’ başlığı altında küresel bir markaya dönüşmüştür. ASATUF kuruluşu olarak Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile sağlık sektöründe yapacağımız iş birliği ülkemiz açısından son derece önemlidir. Karşılıklı ziyaretler ve görüşmelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve ekibini en kısa zamanda ASATUF Genel Merkezi’ne davet ediyorum."
Bakan Memişoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "ASATUF Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Aysun Bay ve ekibinin bakanlığımızı ziyaretleri nedeniyle çok mutlu olduk. Hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca hastamıza sağlık hizmeti vermekteyiz. Sağlık sektöründeki alt yapımız dünyadaki birçok ülkeden çok daha iyi durumdadır. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık sektörüne verdiği önem ve destek sayesinde ülkemiz, güçlü bir sağlık alt yapısına sahip olduğu gibi, sağlık turizmi alanında da Türkiye bir marka haline dönüşmüştür. Sağlık turizmi ve alternatif tıp alanında Sayın Prof. Dr. Aysun Bay’ın çalışmalarını biliyoruz ve takdir ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak sağlık alanındaki her türlü çalışmaya çok önem veriyoruz. Bu nedenle sağlık alanında ASATUF kuruluşu ile yakın iş birliği içerisinde bulunmaktan memnuniyet duyarız” ifadelerine yer verdi.