Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde açılan "Kare Kufi Sergisi" beğeni topladı

Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde açılan

Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde açılan "Kare Kufi Sergisi" beğeni topladı

Kosova’nın Prizren şehrindeki Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde modern sanat ve teknolojiyi harmanlayan "Kare Kufi Sergisi" büyük beğeni topladı.
Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde 16 Ağustos’ta düzenlenen Kare Kufi Sergisi, sanatı ve teknolojiyi buluşturarak beğeni topladı. Sunuculuğunu Anando Adzemi’nin üstlendiği serginin moderatörlüğünü ise Arnavut asıllı ünlü Türk yazar Münib Engin Noyan yaptı. Sanata ilgi duyan pek çok ismin bir araya geldiği serginin açılışında konuşan Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Yunus Emre Enstitüsü’nün sanatı ve kültürü buluşturmadaki misyonuna vurgu yaptı. Yılmaz, Adzemi’nin Kare Kufi sanatını modern bir dokunuşla farklı bir boyuta taşımasının Türk kültürü ve sanatının dünya genelinde tanınmasına önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi
Sergi, katılımcılar tarafından ilgiyle gezildi. Kare Kufi’nin modern yorumlarının yer aldığı eserler, ziyaretçilerden tam not aldı. Sergi sonrası misafirler Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nün üçüncü katında düzenlenen mütevazı kokteyl ile etkinliği tamamladı. Etkinlik Yunus Emre Enstitüsü’nün Kosova’daki kültürel etkinliklerine ve sanatsal iş birliklerine güçlü bir katkı sunarken, Prizren’de sanata olan ilgiyi ve farkındalığı artırmayı amaçlayan bir adım olarak öne çıktı.
Etkinlikte Anando Adzemi, Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ve Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz’a hediye takdim etti.