Prag’da tanıştığı Hintli eşiyle Gölhisar’da evlendi

Prag’da tanıştığı Hintli eşiyle Gölhisar’da evlendi

Prag’da tanıştığı Hintli eşiyle Gölhisar’da evlendi

Burdur’da yaşayan Meryem Özarslan , Prag’da tanıştığı Hintli Sharjeel Siddique ile Gölhisar ilçesinde dünyaevine girdi. Hem Türk hem de Hint gelenek ve göreneklerine göre düzenlenen düğün töreninde çift unutulmaz anlar yaşadı.
Burdur’un Gölhisar ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Meryem Özarslan, gezmek için gittiği Çekya’nın başkenti Prag’da tanıştığı 29 yaşındaki Hintli Sharjeel Siddique ile Türk ve Hint geleneklerine göre yapılan düğünle dünyaevine girdi. Gölhisar Belediyesi Park Orman Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen düğün törenindee çift salona mehter takımı eşliğinde girdi. Unutulmaz anların yaşandığı düğünde gelin, damat ve aileleri geleneksel Hint dansları ve Türk müzikleriyle doyasıya eğlendi.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Meryem Özarslan ve eşi Sharjeel Siddique, Prag’da tanıştıklarını belirtti. Sharjeel Siddique, “Eşimle Prag’da tanıştık. Türkiye’den geliyordu. Ben ise Amerika’dan gitmiştim. Şehri saat kulesinden gözlemlemek için asansöre bindim. Dışarıda güzel bir kız gördüm. Asansörün kapısı kapanmak üzereydi ve bana ’Özür dilerim gelebilir miyim?’ dedi. Ben de asansörün kapısının kapanmasını engellemek için elimi uzattım. Saat kulesinin tepesine çıktığımızda bütün şehri gördük. Aramızda bir şey vardı, sanki o gün birlikte gezmeliymişiz gibi hissettim. Sonrasında ruh eşim olabileceğini hissettiğim kişiyle konuştuğumu fark ettim. Türkiye’ye seyahat ettim ve ailesiyle tanıştım ve bana karşı yanlış bir yaklaşımları olmadı. Çok cana yakın ve misafirperverlerdi. Türkler sevgi dolu insanlar” dedi.
Gelinin annesi Fidan Akalın ise kızına ömür boyu mutluluklar dileyerek, “Damadımızı çok sevdik. İnşallah bir yastıkta kocarlar” şeklinde konuştu.
Damadın babası Wajeed Siddique da oğlunun Meryem ile evliliğinden dolayı mutluluğunu dile getirerek, “Bizim eşimle evliliğimiz çok mutlu ve aşk dolu bir evlilik. Aynı evliliği Meryem ve oğlumun yapacağını da görüyorum” şeklinde konuştu.
Damadın annesi Rarad Siddique, Türk kültürünün çok eğlenceli olduğunu belirterek, “Burada çok farklı ve eğlenceli bir kültür görüyorum. Onların evliliği için çok mutluyum, onların da çok mutlu olduğunu görüyorum. Evliliklerinin devam etmesini bekliyorum” açıklamasında bulundu.