Zafertepe Ortaokulu Kütahya Şampiyonu Oldu

Zafertepe Ortaokulu Kütahya Şampiyonu Oldu

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Yıldız Erkekler Basketbol İl Birinciliği'nde Zafertepe Ortaokulu, finalde Cumhuriyet Ortaokulu'nu 49-30 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı ve Kütahya'yı grup maçlarında temsil etme hakkı kazandı.

Finalde Net Zafer

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Yıldız Erkekler Basketbol Ortaokullar Arası İl Birinciliği müsabakalarının finalinde Kütahya Zafertepe Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu'nu 49-30'luk skorla geçerek şampiyon oldu. Maça Aras, Hasan, Melih, Kerem ve Kerimcan'dan oluşan beşle başlayan Zafertepe, dengeli geçen ilk periyodu 6-5 önde kapattı.

İkinci Periyotta Fark Açıldı

İkinci çeyrekte hücum temposunu artıran mavi-siyahlı ekip, etkili oyunuyla devre arasına 23-11'lik önemli bir avantajla girdi. İkinci yarıya istekli başlayan Zafertepe karşısında, bazı oyuncularının sakatlanması nedeniyle ritmini kaybeden Cumhuriyet Ortaokulu, farkı zaman zaman altı sayıya kadar indirmeyi başardıysa da üçüncü periyot 34-22'lik Zafertepe üstünlüğüyle sona erdi.

Kontrol ve Şampiyonluk

Maçın dördüncü ve son periyodunda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Zafertepe Ortaokulu, mücadeleyi 49-30 kazanarak Kütahya şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan İbrahim, Numan ve Yusuf da takımlarına değerli katkılar sağladı.

Coşkulu Tribün Desteği

Karşılaşmayı Zafertepe Ortaokulu Müdürü Enver Bodur, Beden Eğitimi Öğretmeni Oğuz Akalan ve okul öğretmenleri tribünden takip etti. Yaklaşık 100 Zafertepe Ortaokulu öğrencisinin oluşturduğu coşkulu tribünler, maç boyunca takımlarına büyük moral verdi.

Kupa ve Temsil Hakkı

Şampiyonluk kupasını Okul Müdürü Enver Bodur’un elinden alan Zafertepe Ortaokulu sporcuları, maç sonunda rakip takım, öğretmenler ve taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Takımın antrenörü Barış Korkmaz ve yardımcı antrenörü Cevdet Melih Salman, sporcu aileleri ve öğretmenler tarafından tebrik edildi. Zafertepe Ortaokulu'nun bu başarısı, Kütahya'yı iller arası grup müsabakalarında temsil etme hakkını da beraberinde getirdi. Grup maçlarının, eğitim öğretim yılının ikinci yarısında oynanması bekleniyor.