PORTEKİZ BÜYÜKELÇİSİNDEN KAYSERİLİ YATIRIMCILARA ÇAĞRI

9.12.2015 16:18:04

Portekiz Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Celeste Mota ve Ekonomi Ticaret ve Enerji İşleri Sorumlusu Joao Cruz Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak´ı makamında ziyaret etti. Büyükelçi Cabral Portek

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Portekiz´in dinamik ve önemli bir AB üyesi olduğunu belirterek, ?Son zamanlarda Türkiye ile Portekiz arasındaki ilişkilerin gelişiyor olması bizleri memnun etmektedir. Bu ziyaretin amacı ilişkileri daha da geliştirmektir. İki ülke arasında ticaret yapılmakta ancak bize düşen ithalat ve ihracat rakamlarını daha da yukarılara çekmektir. Ülkelerimizi daha da geliştirmek için karşılıklı olarak var gücümüzle çalışacağız? dedi.

Portekiz Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral ise, Türkiye ile Portekiz arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için gerekli altyapının olduğuna dikkat çekerek, ?İki ülkeyi daha da yakınlaştırmanın en önemli yolu ticareti artırmaktan geçmektedir. Türkleri tanıyoruz. Türk işadamları global pazarlara açılan ve bu pazarları çok iyi tanıyan, sürekli seyahat eden bir yapıya sahip. Karşılıklı ticareti artırmak adına gayretlerimiz sürecek? diye konuştu. Daha sonra Portekiz Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Celeste Mota, Portekiz ile ticaret yapan KAYSO üyelerine Portekiz hakkında bir sunum yaparak, bu ülkenin ticari imkanları hakkında bilgiler verdi.