Hatay'da 2,5 ton portakal çalan 5 kişi suçüstü yakalandı

Hatay

Jandarma, piyasa değeri 25 bin TL olan portakalları çalarken yakaladığı 5 şüpheliyi adliyeye sevk etti.

Bahçede Şüpheli Hareketler

Hatay'ın Erzin ilçesinde, jandarma ekiplerinin dikkati Hürriyet Mahallesi'ndeki bir narenciye bahçesine çevrildi. Gündüz vakti gerçekleştirilen rutin devriye sırasında, bahçe içerisindeki şüpheli hareketler ekipleri alarma geçirdi.

Çalma Anında Yakalandılar

Yapılan gözlem ve müdahale sonucunda, M.Ü., A.E. ve İ.Y. isimli şahısların, M.T.'ye ait bahçeden portakal çaldıkları tespit edildi. Şahıslar, piyasa değeri 25 bin Türk Lirası olan yaklaşık 2 buçuk ton portakalı bir kamyonete yüklerken suçüstü yakalandı.

Ortakları da Ele Geçirildi

Olay yerinde yürütülen çalışmalar neticesinde, hırsızlığa suç ortağı oldukları belirlenen A.Y. ve Y.E.Ç. de jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Toplam 5 şahıs, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Ürünler Sahibine Teslim Edildi

Yakalanan şahıslar mahkemece serbest bırakılırken, çalınan ve ele geçirilen 2,5 ton portakal, sahibi olan bahçe sahibine teslim edildi.