'Pinti Hamit' yeniden sahnede

Pandemi sonrası tiyatroların yeniden açılmasıyla birlikte Artizhane Sanat'ın komedi oyunu ''Pinti Hamit'' yeniden tiyatro severlerle buluştu. Moliere'nin Cimri oyunundan uyarlama Pinti Hamit seyirciyi gülmekten kırdı geçirdi.

İlki 2019'da gerçekleştirilen Pinti Hamit, normalleşme sürecinde tiyatro sahnelerinin açılmasıyla beraber Artizhane  Sanat Kültür Merkezinde 3 gün üst üste seyirciyle buluştu. 2 perde olarak sahnelenen oyun, Moliere'nin cimrisinden Teodor Kasap uyarlaması. 

Pinti Hamit'i başka bir devlet tiyatrosun metninden uyarlayarak hikayeyi Kayseri'ye getirdiklerini söyleyen Yönetmen Zehra Aktaş, ''Biz bu oyunun çalışmalarına ilk kez Şubat 2019'da başladık. Oyunun hazırlık süresi yaklaşık 2,5 ayımız aldı. Oyunumuz Moliere'in cimrisinden Teodor Kasap uyarlaması. Biz başka bir devlet tiyatrosu metninden uyarlayarak oyunu Kayserimize, memleketimize getirdik. Ve bunun üzerinden farklı bir komedi çıkarmayı amaçladık. Oyunumuzda yaklaşık 11-12 kişilik oyun ekibi var. Bunun yanında teknik kadrosuyla beraber yaklaşık 20 kişiyle çalıştık bu oyunu ve  8,9,10 Temmuz'da seyirciyle buluştuk. Pinti Hamit'i daha öncesinde İl Kültür Turizm Müdürlüğünde yaklaşık 1000 kişi izledi. Sonrasında çok sevilen bir oyun olduğu için Hacılar belediyesinin getirdiği teklifle farklı zamanlarda iki kez daha oynadık. Daha sonrasında Kayseri Gençlik Meclisi adına bir kez daha oynadık.Böylece Pinti Hamit daha önce 5 kez sahne aldı ve yaklaşık 2500 seyirciye ulaştı. Pinti Hamit'ten sonra Kuğunun Şarkısı-Tütünün Zararları adında Anton Çehov'un iki oyununu oynadık. Ve seyircimizi bünyemizdeki oda tiyatromuzda ağırladık. Kayseri'nin ilklerinden olan oda tiyatromuzda bu oyunumuzu da defalarca sergiledik. Daha öncesinde küçük bir apartman dairesinde faaliyetlerimizi sürdürüyorduk süreç bizleri gelişime sürükledi ve geldiğimiz nokta bizleri mütevazı bir dernekten kültür ve sanat merkezine evirdi" şeklinde konuştu.

Haber - Foto: Hakan Topsakal