Pınarbaşı Devlet Hastanesinde hemodiyaliz ünitesi açıldı

10.09.2024 18:46:24

Pınarbaşı Devlet Hastanesinde hemodiyaliz ünitesi açıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Pınarbaşı İlçe Devlet Hastanesinde hizmete alınan hemodiyaliz ünitesi hasta kabulüne başladı.
Sağlık Bakanlığının destekleriyle Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Pınarbaşı ilçesinde İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan hemodiyaliz ünitesi hizmet vermeye başladı. 5 adet kullanılabilir cihaz ve 1 adet yedek cihaz olmak üzere toplam 6 adet diyaliz cihazı ile kullanıma hazır hale gelen hemodiyaliz ünitesi hasta kabulüne başladı. Şu an tedavi gören 5 diyaliz hastası bulunan Pınarbaşı Devlet Hastanesinde, acil servis, poliklinikler, laboratuvar, röntgen, idari hizmetler, doğumhane ve yatan hasta servisiyle hizmet veriliyor.
Hemodiyaliz ünitesinin hizmete alınmasıyla ilgili düzenlenen törende konuşan Kastamonu İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, “Pınarbaşı ilçe tarihinde ilk defa olmak üzere haftanın Salı ve Perşembe günleri dahiliye uzmanı görevlendiriliyor. Hastanemizde görev yapan hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebe ve diğer sağlık çalışanlarımızla birlikte toplamda 37 kişilik bir ekip, hastalarımızın en iyi şekilde hizmet alması için çalışıyor. Ayrıca Devlet Hizmet Yükümlülüğü ataması ile 7 hekimi daha ilçemize kazandırmış bulunmaktayız. Yaz aylarında turizm nedeniyle artan nüfusa gerekli acil sağlık hizmetlerini yeterli düzeyde sunabilmek amacıyla, ilçe merkezinde bulunan 112 istasyonuna ilave olarak 1 adet UMKE ekibi Horma Kanyonu bölgesinde yaz ayları süresince hafta sonları görevlendirildi. Süreçte desteklerini esirgemeyen başta Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Açılışa katılan Vali Meftun Dallı ise, “Pınarbaşı Devlet Hastanemiz bünyesinde, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı beyefendinin özel ilgi ve destekleriyle açılan hemodiyaliz merkezini, Kastamonu Milletvekillerimiz ve değerli Pınarbaşılı hemşehrilerimizle birlikte açtık. Pınarbaşı’ndaki hastalarımız, bu merkez sayesinde, haftada üç gün bir komşu ildeki merkeze gidip gelmek için harcadıkları dört saatlik zaman kaybı ve meşakkatten ve sıra beklemekten kurtulmuş oldular. Pınarbaşı ile birlikte, diyaliz merkezi bulunan ilçelerimizin sayısı 10’a çıktı. Yakın ilgi ve destekleri için Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza, Sağlık Bakanlığımıza, değerli milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürlüğünüze; gayretleri ve ev sahiplikleri için Pınarbaşı Kaymakamımıza ve Belediye Başkanlığımıza, emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hastalarımıza, ilçemize ve ilimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Dallı, beraberindeki Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, Pınarbaşı Kaymakam Vekili Onur Çelik, Pınarbaşı Belediye Başkanı Serkan Arı, İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halim Şekerlioğlu ve Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dt. M. Vahit Yıldız ile birlikte hemodiyaliz ünitesinin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından heyet, hemodiyaliz ünitesini gezerek buradaki hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.