Petrol Ofisi Sosyal Lig’de ikinci devre ödülleri sahiplerini buldu

17.07.2024 15:50:09

Petrol Ofisi Sosyal Lig’de ikinci devre ödülleri sahiplerini buldu

Süper Lig’e özel futbol ve menajerlik oyunu Petrol Ofisi Sosyal Lig’in 2023-2024 futbol sezonu ikinci devre ödül töreni gerçekleştirildi. Kıyasıya rekabetin yaşandığı sezonun sonunda devre birincisi hibrit otomobil kazanırken ilk 50’de yer alan oyunculara yüz binlerce TL değerinde yakıt ödülü dağıtıldı.

Petrol Ofisi Grubu’nun oyun teknolojileri alanındaki yatırımlarının ilk girişimi ve 3,6 milyonu aşkın oyuncusuyla Süper Lig’e özel fantezi futbol ve menajerlik oyunu olan Sosyal Lig’de 2023-2024 sezonunun ikinci devresi sona erdi. Büyük ödül Kia Niro Hibrit otomobil, Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu, Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel ve Petrolig Games Genel Müdürü Burçin Cafer’in katılımıyla düzenlenen törenle ikinci devre şampiyonu Ayetullah Kaya’ya teslim edildi. Sıralamada birincinin ardından ilk beşte yer alan Yasin Çolak, Bahadır Pekmen, Kadir Mercan ve Sefa Çayırlı, Petrol Ofisi’nden 50’şer bin TL değerinde, sıralamada ilk 50’ye giren oyuncular da toplamda yüz binlerce TL değerinde yakıt ödülü kazandılar.

Futbolcu tercihlerinde Galatasaray ve Fenerbahçeli oyuncular öne çıktı
Kıyasıya bir rekabete sahne olan Petrol Ofisi Sosyal Lig 2023-2024 sezonunda oyuncuların kadrolarında en çok yer verdiği futbolcular Fernando Muslera, Mauro Icardi, Sebastian Szymanski ve Ferdi Kadıoğlu olurken en çok tercih edilen teknik direktör ise Okan Buruk oldu. Geçen sezon oyuna eklenen Kadınlar Ligi’nde de sezon genelinde yüzde 45’lik bir artışla 6,2 milyon tahmin gerçekleştirildi.

Yaptığı değerlendirmede küresel fantezi futbol sektörünün 5 yıl içinde 6 milyar dolarlık bir değere ulaşacağı beklentilerini paylaşan Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Fantezi futbol, tüm dünyada futbolun hem ekonomik hem de seyirci dinamiklerine son derece olumlu etkileri olan dev bir sektör. Biz de Sosyal Lig ile Türkiye’nin bu alandaki en büyük temsilcisi olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sosyal Lig, 3,6 milyonu bulan oyuncu kitlesi ile futbolun özünde yatan kapsayıcı değerleri ve sportmenlik ruhunu pekiştiren interaktif bir sosyal platform haline geldi. Bu süreçte oyuncularımızla kurduğumuz bağın güçlenmesinde çok kıymetli katkılar sunan Kia ailesine de teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Tenis, basketbol, futbol, yelken ve hatta e-spor gibi birçok farklı alanda spora destek verdiklerini belirten Kia Genel Müdürü Can Ağyel, “Şirket olarak sporun birleştirici, bütünleştirici gücüne ve daha sağlıklı nesiller için ilham kaynağı olduğuna inanıyoruz. Bu misyonla Sosyal Lig’le olan iş birliğimizi de 5 yıldır gururla sürdürüyoruz. 3,6 milyonu aşkın oyuncusuyla Süper Lig’e özel fantezi futbol ve menajerlik oyunu Sosyal Lig sayesinde sezon boyunca futbolseverlerle buluşmaktan mutluluk duyuyor ve başarılı iş birliğimizin gelecek yıllarda da aynı şekilde devam etmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Petrolig Games Genel Müdürü Burçin Cafer ise şunları söyledi: “Son derece heyecanlı bir sezonu geride bıraktık. Tüm oyuncuları kutluyor, 5 sezondur karşılıklı değer oluşturduğumuz verimli bir iş birliği içinde olduğumuz Kia’ya değerli desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyorum. Her sezon yaptığımız geliştirmelerle dünyanın en modern fantezi futbol oyunu haline getirdiğimiz Sosyal Lig’de 2023-2024 sezonunda da etkileyici rakamlara ulaştık. Oyuna yapılan aylık girişler 2 milyonun üzerine çıkarken oyuncu başına haftalık ortalama oyun süresi 2 saati aştı. Sezon boyunca farklı markalarla çeşitli iş birlikleri yaptık. Türkiye İş Bankası’nın yeni nesil bankacılık uygulaması Nays ve Burger King gibi partner markalarımıza oyunumuz içinde özel ligler açtık. Yine Burger King, Getir, Milli Piyango ve Coca Cola ile yaptığımız oyun içi projelerle markalara ekstra satış hacmi sağlarken oyuncularımıza da çeşitli faydalar sunduk. Önümüzdeki dönemde de bunlar gibi başarılı iş birliklerini artırmayı planlıyoruz.”

Hibrit otomobil ve 2,5 milyon TL değerinde yakıt
Her sezon muhteşem ödüllerin dağıtıldığı Sosyal Lig’de oyuncular 2023 - 2024 sezonu süresince 2 hibrit otomobil, Petrol Ofisi Grubu’ndan toplamda 2,5 milyon TL değerinde yakıt ve her hafta bir oyun konsolu kazanmak için yarıştı. Ayrıca sezon boyunca düzenlenen turnuvalarda sıralamaya giren oyunculara cep telefonu ve Sezonluk Taraftar Paketi hediye edildi.