Tarih: 13.08.2024 19:17

Penta Teknoloji istikrarlı büyümesini sürdürdü

Facebook Twitter Linked-in

Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk yarısındaki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50’lik artışla 10,8 milyar TL oldu.
Penta Teknoloji, güçlü finansal pozisyonu ile karlılık ve cirodaki başarılarını 2024 yılı ikinci çeyreğinde de devam ettirdi. Penta Teknoloji’nin ilk altı aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50’lik artışla 10,8 milyar TL olurken, brüt karı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak toplam 764 milyon TL’ye ulaştı. 2024’ün ilk yarısındaki FAVÖK’ü yüzde 14’lük artışla 420 milyon TL’ye yükselen Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 3,9 oldu. Penta Teknoloji aynı dönemde 110 milyon TL vergi öncesi kar elde etti.

“Yatırımlarımız ve projelerimiz ile rekabetçi pozisyonumuzu koruyoruz”
“Tüm Paydaşların Mutluluğu” vizyonuyla faaliyetlerini sürdürürken istikrarlı büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, “Teknoloji ürünlerini pazara sunan tedarikçiler ile bu ürünlere talep gösteren müşterilerin buluşma noktasındaki stratejik konumumuzla iş dünyasının değişen koşullarına uyum sağlayan ve kendini sürekli geliştiren öncü rolümüzle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Verimlilik ve karlılık odağında iş ortaklarımız ile birlikte projeler üretiyor, dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlarla rekabetçi pozisyonumuzu koruyoruz. Pazarda en zengin ürün çeşitliliğine sahip olma yolunda hızla ilerlerken, şirketimizin büyüme motoru olan katma değerli hizmetlerimizi tüm süreçlerimizde uygulayarak ‘pazar’ payımızı her geçen gün artırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin en köklü teknoloji dağıtıcılarından biri olarak, ülkemizin teknolojiyle gelişmesini ve dijitalleşmeyle büyümesini destekleyecek daha nice başarılara iş ortaklarımızla birlikte imza atmayı hedefliyoruz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB