PAÜ Tıp Fakültesi, üçüncü kez reakredite olarak Türkiye’deki akredite 8 Tıp Fakültesinden biri oldu

PAÜ Tıp Fakültesi, üçüncü kez reakredite olarak Türkiye’deki akredite 8 Tıp Fakültesinden biri oldu

PAÜ Tıp Fakültesi, üçüncü kez reakredite olarak Türkiye’deki akredite 8 Tıp Fakültesinden biri oldu

Denizli Pamukkale Üniversitesi 2011 yılından bu yana akredite olarak 2029 yılına kadar üçüncü kez akredite olarak Türkiye’deki sekiz akredite tıp fakültelerinden biri olmayı başaran Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, düzenlenen Akreditasyon Belgesi Teslim Töreni ile TEPDAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek tarafından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a ile takdim edildi.
Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Tıp Fakültesi Akreditasyon Belgesi Teslim Töreni ve Akademik Genel Kurul Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmaları ile devam eden törende ilk olarak Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İsmail Özdel bir konuşma gerçekleştirdi.
“2011 yılında ilk kez akredite olan PAÜ Tıp Fakültesi, o dönem akredite olan Türkiye’deki 8 fakülteden biri oldu.”
PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İsmail Özdel: “Çok büyük bir emeğin çok anlamlı bir sürecin tekrar taçlandırılması olarak üçüncü kez Türkiye’nin en eski en köklü fakülteleri ile birlikte akredite olmuş ve üçüncü kez reakredite olan bir fakültenin dekanı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Bu vesile ile hepinize ayrıca tekrar teşekkür ediyorum.” şeklinde duygu ve düşüncelerini belirterek sözlerine başladı. Konuşmasına Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk asistanı olduğunu ifade ederek devam eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özdel, asistanlıktan dekanlığa kadar geçen otuz yıllık yolculuğunu, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesinin tarihteki eğitim öğretim yolculuğunu gerçekleştirdiği sunum ile anlattı. 1987 yılında Denizli Tıp Fakültesi adı ile 9 Eylül Üniversitesi’ne bağlı olarak akademik eğitim öğretim yolculuğuna başladığını, 1992 yılında Pamukkale Üniversitesi’nin kuruluşu ile birlikte Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi adını alarak eğitim-öğretim yolculuğuna devam ettiğini ifade eden Dekan Prof. Dr. Özdel, 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile ilk kez akredite olan sekiz fakülteden birinin Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin olduğunu vurguladı. Konuşmasının sonunda 2011 yılından bu yana aralıksız reakredite olmayı başararak 2029 yılına kadar Türkiye’deki akredite sekiz tıp fakültesinden biri olmayı başaran Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk Rektörü Prof. Dr. Arif Akşit’ten günümüze Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a bu süreçlerde fakültemize emek vermiş tüm yöneticilerimiz ile hocalarımıza, tüm idari personelden tüm öğrencilere çok çok teşekkür eden Dekan Prof. Dr. Özdel, “iyi ki varsınız, iyi ki bu yolculuğu hep birlikte yaptık. Saygılar sunuyorum.” şeklinde sözlerini noktaladı.