Özhaseki, 'Kayseri’nin Projeleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız birebir ilgileniyor'

Özhaseki,

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, terörle mücadeleden muhalefetin iddialarına, ekonomiden Kayseri’deki yatırımlara kadar pek çok konuya açıklık getirdi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, televizyondaki programda terörle mücadeleden muhalefetin iddialarına, ekonomiden Kayseri’deki yatırımlara kadar pek çok konuya açıklık getirdi.

“İki ülke büyüme açıkladı; Çin ve Türkiye”

Pandemi dönemindeki ekonomik sıkıntıya rağmen Türkiye’nin büyüyen iki ülkeden biri olduğuna vurgu yapan Özhaseki, “Pandemi döneminde dünyada tabii bir sıkıntı oldu. Geçtiğimiz günlerde ülkeler büyüme rakamlarını açıkladılar. İngiltere yüzde 10 küçülmüş. Fransa, İtalya, Portekiz geriye doğru gitmiş. Almanya yüzde 5 küçülmüş. Ancak, iki ülke büyüme açıkladı. Çin ve Türkiye.” dedi.

“Atılan tüm adımlar doğru”

Pandemi döneminde devlet tarafından atılan tüm adımların doğru olduğunun altını çizen Özhaseki, “Bu dönem zor bir dönem. Devlet elindeki tüm imkanları kullanıyor. Biz de esnaflık yaptık. Krizlerde dükkanımıza günlerce kimsenin girmediği de oldu. Hükümetin bunları telafi etmek için attığı adımların hepsi doğru adımlar.” diye kaydetti.

“Garip bir muhalefet var”

Birkaç ay içinde sıkıntılı sektörlerde de düzelmeler olacağını kaydeden Özhaseki, “Pandemide sıkıntılı sektörlerimiz var. Bunun içinde devlet zaten teşvik vermeye devam ediyor. Bu sektörleri takip ediyorlar. ‘Haciz götürmeyin’ diyorlar. Mal sahipleri kendileri ise vergi borçlarında düzenlemeye gidiliyor. Emin olun birkaç ay sonra hepsi düzelir.” dedi.

Özhaseki, muhalefetin açıklamalının çelişkilerle dolu olduğunu ifade ederek, “Garip bir muhalefet var. İlk günlerde ‘bir ay kimseyi evden çıkarmayın’ diye CHP'liler bağırıyorlardı. Önce ‘kapatın herkesi eve’ dediler sonra ‘kahveden ne istiyorsunuz, kağıt değiştirip oynasınlar’ dediler. Şimdi de ‘sokağa çıkıp esnafın halini görmüyor musunuz?’ diyorlar. Şimdi yaptıkları algı da bu. Muhalefetin açıklamaları açıkçası çok garip ve bir o kadar da çelişkilerle dolu maalesef.”

“Bunların ipi kendi ellerinde olmadığı aşikâr”

Terörle mücadelede geçmişten günümüze yapılan tüm çalışmaların devlet aklıyla yapıldığına dikkat çekti. Özhaseki, “Artık aşikar olan bir şey var. Bunların ipi kendi ellerinde değil. Bunların ipi 13 bin km ötede, AB ülkelerinde. Oradakiler ‘silah bırakmayın’ diyor bırakmıyorlar; ‘vuracaksınız diyorlar’ vuruyorlar. O zaman devlete düşen iş; bunların temizlenmesi. Geriye doğru baktığımız zaman da bütün hükümetler, terörle mücadele etti. Geçmişe doğru ne varsa devlet aklıyla yapılmış olan bir mücadeledir.” dedi.

Özhaseki, çözüm süreciyle ve sınır dışındaki harekâtlarla ilgili süregelen tartışmalara ilişkin, “Birkaç yıldır bunlarla konuşmanın fayda ifade etmeyeceği anlaşıldığı için devlet temizlik harekâtına başladı. Şehirler, köyler, ilçeler, dağlar temizlendi. Sonra bu işin kaynağı olan Suriye’ye dönüldü. Suriye, Irak bunlara hep destek verirdi. Biz şimdi buraları da temizliyoruz.” diyerek yanıt verdi.

“PKK’nın ekonomik gücü kesildi”

PKK’nın her konuda gücünü keserek ülkeden temizleyebileceğini kaydeden Özhaseki, “Birincisi ekonomik gücünü kesmek. İkincisi siyasi gücünü kesmek. Üçüncüsü de toplumsal gücünü kesmek. Sosyal bir vaka halinde güçlenmelerini sağlayan ne varsa hepsini kesmek önemliydi. Ekonomik gücü kesildi. Uyuşturucu ticareti yapamıyorlar artık. Vatandaşa gelince zaten bunlardan sıkıldı, arasına mesafe koydu. Seçimlerden 100 tane belediyeleri vardı, 50 tanesini AK Parti olarak biz kazandık. Geçtiğimiz dönemlerde tehditle bazı belediyeleri aldılar. Siyasi güce gelince HDP diye teröre destek olan bir parti var. Bütün listelerini Kandil yapıyor, bütün milletvekilleri adeta Kandil’in elemanı gibi çalışıyor ve konuşmalarında da şimdiye kadar bir tek gün olsun PKK’yı kınayamadılar. Mecliste bütçeler konuşulurken dikkat edin. HDP’li bir vekil konuştuğunda yanındaki arkadaşı telefonla kayda alır sonra o görüntüyü doğrudan Kandil’e gönderirler. Böyle bir bağlılıkları var oraya.” ifadelerini kullandı.

“Şimdi yine isterlerse beni TT yapsınlar”

Özhaseki konuşmasında bazı partilerin de gizlice HDP’ye destek verdiğini söyledi. Özhaseki, “Bir de üzeri kapalı destek verenler var. Söylediğim zaman hopluyorlar. CHP’yi kastediyorum evet. Şimdi yine isterlerse beni TT yapsınlar, hadi. Bir ittifak içerisinde bulundurabilmek amacıyla hiç ağızlarını bıçak açmıyor. Destek veriyorlar gizlice. Sebebi; HDP’nin Millet İttifak’ı içerisinde olması, bu da hem CHP’yi hem de İyi Parti’yi destek vermeye mecbur bırakıyor. Yerel seçim zamanı bunu çok net gördük. Ayrıca HDP tarafı durmadan 'bizden neden utanıyorsunuz, söylesenize bizi de, biz olmasaydık kazanamazdınız’ diye başladılar. Sezai Temelli’yle başladı, Sırrı Süreyya Önder’den Pervin Buldan’a kadar herkes söylemedi mi bunları? Söyledi. CHP bir şey diyemedi” ifadelerini kullandı.

“Bu kadar pişkinlik olmaz. Bu ne pişkinlik!”

Özhaseki CHP ve İyi Parti’den ayrılan milletvekillerinin sözlerini de hatırlatarak “İki kişi ayrıldı bunların partilerinden biri Muharrem İnce diğeri de Ümit Özdağ. Eski parti yöneticilerine ayrılırken ne dediler? Muharrem İnce tam 8 yerde ‘yalancılar ve müfteriler’ dedi. Ümit Özdağ ne diyor? ‘Nasıl bir İyi Parti’yse HDP ile oturup şu kadar saat anayasa görüşmesi yaptılar. İstanbul’da da özellikle FETÖ’cü bir yapılanma var’ diyor. Bir de menfaatten, çantalardan bahsediyor. İyi de arkadaşlar siz milliyetçi değil miydiniz ne oldu? Meral Hanım’da bunlara cevap vermesi gerekirken ‘kuşa bakın’ diyor, ‘esnafı konuşuyoruz’ diyor. İyi de partine FETÖ’cü diyorlar. Hırsızlıkla itham ediyorlar. İftiraysa söyle. Varsa var de, yoksa yok de. Bu kadar pişkinlik olmaz. Bu ne pişkinlik!” dedi.

“İYİ Parti’ye gönül vermiş kardeşlerim buna izin vermez”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun birbirine benzemez olan HDP ile İyi Parti’yi bir araya getirdiğine vurgu yapan Özhaseki, “Biri birine benzemez HDP ile İyi Parti’nin aynı potada olması, ittifak içinde olması aslında Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısı. Tebrik etmek lazım. Herkes yapamaz yani bunu. Biraz saklasalar da becerdiler bunu. Ama ben İyi Parti’nin tabanının yapısını biliyorum. O yapının ileride buna çok da izin vereceğini, hoş bakacağını sanmıyorum. Kimse buna boş bakmaz. İYİ Parti’ye gönül vermiş kardeşlerim buna izin vereceğini düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Onların canı nasıl anlamak isterse öyle anlıyorlar”

Özhaseki, geçtiğimiz günlerde ‘CHP-HDP-PKK’nın kirli iş birlikleri’ için söylediği sözlerin çarpıtıldığını ifade ederek, “Onların canı nasıl anlamak isterse öyle anlıyorlar. Benim onların kirli iş birliğini açığa vuran konuşmama ‘vatandaşa lanet okudu’ diye başlıyorlar. Ben oralardaki insanların çektiği çileyi, PKK’nın zulmünden nasıl yakındıklarını bilen biriyim. O insanlara bir tek cümle bile söylemem söz konusu olamaz. Benim bütün sözüm; yalan dolanla siyaset yürüyen CHP’ye. Bir taraftan İyi Parti’yle flört edip diğer taraftan HDP ile aynı çatı altında tutması alkışlanacak bir durum değil. Benim bütün sözüm oradaki kirli oyuna.” diye ekledi.

“Meral Hanım’ın o kirli iş birliği içerisinde olmaması lazım”

Kendisinin ‘lanet olsun’ sözleri üzerine Meral Akşener’in Grup Toplantısında yaptığı konuşma hatırlatılan Özhaseki, “Meral Akşener’in yaptığı tamamen suçüstü yakalanmanın verdiği duyguyla konuşma. Tam kuyruğuna bastığımız, ‘senin orada ne işin var’ dediğimiz bir ortam. ‘Bu kirli oyun içerisinde olma’ dediğimiz bir ortam. Yine söylüyorum Meral Hanım’ın o kirli iş birliği içerisinde olmaması lazım. Bakalım bu salı yine toplantısında benden bahsetsin. Hiçbir mahsuru yok. Terör örgütünün siyasi uzantılarıyla herkes arasına mesafe koymazsa bu ülkede bu terör örgütü bitmez. Yine söylüyorum herkesin, CHP’nin de HDP’nin de İyi Parti’nin de vatandaşa değil; terör örgütüne ve onun siyasi uzantılarına lanet olsun demesi lazım.” dedi.

“Şehit yakınlarını işten çıkarıyorlar”

Özhaseki, seçilmişlerin suç işleme özgürlüğü olmadığına vurgu yaptı ve ekledi:

“Doğuda bazı belediyelere kayyum atandı. Başta CHP’liler olmak üzere, hopladılar. ‘Bu adamlar seçilmiş’ dediler. Kardeşim ben de soruyorum seçilmiş olmak her türlü suçu işleyebilme özgürlüğü mü verir? Yok. Ne gibi suçları var bu elemanların? Terör örgütü üyelerini belediyeye dolduruyorlar. Şehit yakınlarını işten çıkarıyorlar. PKK’ye her türlü lojistik desteği, parayı, pulu veriyorlar. İmarda da oynayarak her numarayı yapıyorlar. Sokak isimlerini değiştirip teröristlerin isimlerini veriyorlar. Belediye başkanları, teröristlerin cenazelerine gidiyorlar. Olur mu böyle şey?”

“Senelerce dedelerimizin Kur’an okumasına engel olanlar kimlerdi?”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun tavrının sorulması üzerine Özhaseki, “Erbakan Hocam konu olduğunda başından terler akan bir fotoğraf gündeme düşer. Ya sorarım size o günleri yaşatanlar kimlerdi acaba? 28 Şubat’ta askerleri destekleyenler, arkadan tahrik edenler kimlerdi acaba? Şimdi aynı adamlar çıkıp aynı ittifakta yer alabilmek için her türlü numarayı yapıyor. Senelerce babalarımızın, dedelerimizin Kur’an okumasına engel olanlar kimlerdi acaba? Bütün bunlar unutuldu. Din üzerindeki baskıyı yapanlar şimdi pür pak oldu adeta.  Herhalde vatandaş bunu görüyor.” dedi.

“15 bin kişinin ekmeğiyle neden oynadınız?”

CHP’li belediyelerde HDP’li kadrolaşmalar olduğunu belirten Özhaseki, “İstanbul’da galiba personel daire başkanı kendi içlerindeki parti toplantısında çok net olarak yüzde vererek; şu kadar CHP, şu kadar HDP, şu kadar İyi Parti’den diye itiraf etti. Size oy verdilerse bunun karşılığını istemezler mi? Kimi nerden, hangi ihaleyi alarak sesini çıkarmadı, kimi koyduğu personel olarak sesini çıkarmadı?” dedi. Özhaseki, “CHP’li belediyeler algı operasyonunu çok seviyor. CHP’li belediyelerde ‘meclis çoğunluğu onlarda, bizim önümüz kesiliyor, bizi çalıştırmıyorlar’ diyorlar. Yalan bunlar. İki sene oldu heykel açılışı dışında tek bir taş üstüne taş koydular mı? Kaç kişiyi işten çıkardıklarının listesi var. 2019 seçimlerinden sonra 15 bin civarında işçi arkadaş işinden oldu. Sadece Hak-İş Sendikası’na üye oldukları için… Ama seçim zamanı ‘işçi çıkarırsak namussuz, şerefsizi’ dediler. 15 bin civarı kişinin ekmeğiyle neden oynadınız?” ifadelerini kullandı.

“Devrim niteliğinde bir yasa olsun diye gayret ediyoruz”

Yerel yönetimler yasasına ilişkin de konuşan Özhaseki, “Aslında yasayı hazırladık. Ancak, devrim niteliğinde bir yasa olsun diye gayret ediyoruz. Birkaç eksiği düzeltmek adına değil, genel bir yasa olsun diye çalışıyoruz. Gelir adaletsizliğini düzeltmeyi amaçlıyoruz. Sadece büyükşehirlerin değil; illerin, ilçelerin ve beldelerin de altyapı, plan gibi konularını çözümlemeye çalışıyoruz. Tüm partilerin ‘evet doğrusu bu’ diyerek bir konsensüs içerisinde bu yasanın çıkarılmasını istiyoruz.” dedi.

“Ben milletin vekiliyim”

Kabine bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine Özhaseki, “Kabine ile ilgili bildiğim bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri. Orada bir görev düşerse ben son güne kadar çalışırım. Olmazsa ben milletin vekiliyim. Faaliyetlerimi gider mecliste yaparım. 1398 belediyenin 1035 belediyesi Cumhur İttifakı’nda. Bu belediyelerimizin dertleri ve sorunları var. Hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mecliste faaliyetlerimiz var. Ayrıca MYK'da üzerimize düşen görevler var. Bu sorumluluklarımın bilinince çalışıyorum.” diye konuştu.

“2023'te müsaade isteriz, gençlerin önünü açarız”

Siyaseti bıraktıktan neler yapmayı planladığına yönelik soruya Özhaseki, “Vakıf hizmetlerine devam edeceğim. Ben siyaseti seviyorum hizmeti seviyorum. Belediye başkanlığım öncesinde de 7-8 vakfın ya kurucusuyum ya da başkanıyım. Kayseri’de ilk aş evi faaliyetini, ilk yakacak fonunu biz başlattık. Okullarda kumanya götüremeyen çocuklara papatya ekmeği götürüp tek tek teslim eden vakfın kurucusuyum. Erciyes Vakfı altında öğrenci burslarını biz başlattık. Benim ömrüm çok şükür böyle şeylerle geçti. Siyaseti bıraktıktan sonra kenara çekilmek gibi bir niyetim yok. Yan gelip yatmayacağız. Yine vakıf hizmetlerinde bulunacağız, yine ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. Benim dini inancım bunun üzerine kurulu. 2023'te müsaade isteriz. Gençlerin önünü açarız Allah'ın izniyle. Onlar gelip hizmet edecekler. Biz de geride bıraktığımız eserlerle övüneceğiz, onlara geriden dua edeceğiz, destek olacağız.” sözlerini kullandı.

 “CHP, Güneşli konusunda yalanlar söylüyor”

CHP’li Çetin Arık’ın Güneşli Mahallesi konusunda yalanlar söylediğine değinen Özhaseki, “Güneşli'de de gidip yalan yanlış beyanlarda bulunup, şahsımı hedef alırsan benden sert tepki görürsün selam da alamazsın benden. Sen CHP'li bir milletvekiliysen işini doğru yap. İktidara doğru dön muhalefetini geliştir. Ama nerde.” dedi. Güneşli Mahallesi’nin süregelen durumundan bahseden Özhaseki, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamalarına göre; 1960'da burası hazine adına kayıtlı. Önce tarım okulu denilmiş. Sonrasında kamu kurumu niteliğinde gibi bir planlama yapılmış. Bir dönem kiralamalara söz konusu olmuş. Daha sonra da Bakanlar Kurulu’ndan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak da mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş. Belediye de şehrin gelişimi ve ihtiyaçlarına göre ister yeşil alan, ister başka türlü planlamalar yapabilir. Kayseri'de iki adet fay kırığı var. Orası her zaman kentsel dönüşüm alanında oynayacak bir yer. Oradaki amaç; Güneşli halkının evlerinin o tarafa aktarılmasıydı. Bu işi, belediye yapacak. Belediye bir karar almış geçtiğimiz hafta. Bunun benimle ne alakası var.” dedi.

Başlarına taş düşse Haseki'den biliyorlar

Kayseri’de CHP’nin her şeyin kendisinden bilindiğini ve bunun CHP’lilerin 25 yıllık acılarından dolayı olduğunu söyleyen Özhaseki, “Belediye çıksın desin ki, biz burayı yeşil alan yapıyoruz. Desinler kardeşim bunun benimle ne alakası var. Orman alanı ilan ettik desinler. Bunun Haseki ile ne alakası var. Başlarına taş düşse Haseki'den biliyorlar. O da CHP’nin Kayseri’de 25 yılın acısı artık.” sözlerini kullandı.

 “Seçim kaybetmekle psikolojisi bozuluyorsa, CHP'lilerin akıl hastanesine yatırılması gerek”

Özhaseki, “Milletvekilleri birbirinin şahsını hedef alarak bir şey söylemezler. 81 vilayetin 70-75'inde buna riayet edilir. CHP’nin kiralık Kayseri Milletvekili başta olmak üzere, ‘Ankara seçimlerinden sonra Özhaseki'nin psikoloji bozuldu’ dediler. Evet, ben o seçimi kaybettim. On seçime girdim bir tanesini kaybettim. Ondan dolayı benim psikolojim bozuluyorsa, CHP'lilerin akıl hastanesine yatırılması gerek. Girdiği her seçimi kaybetmiş Genel Başkanlarının ilk önce hastaneye yatırılması gerek.  Sen bana bunu söylersen, doğal olarak bu cevabı da benden alırsın.” şeklinde konuştu.

“Kayserimiz, devlet yatırımlarını alıyor”

Kayseri’de hemşehrilerinin CHP’yi gözünden gönlünden sildiğini ifade eden Özhaseki, “CHP, Kayseri’de 25 yıldır yüzde 10 oy bile alamıyor. Millet silince böyle siliyor. Erciyes’te kayak merkezi yaptım. 26 milyon metrekarenin tapusunu Cumhurbaşkanımız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne verdi. Devletin Kayseri’de yatırımı yok diyenlere soruyorum, 26 milyon metrekare kaç para eder? Ayrıca, Yamula Barajı’nın işleri çözülmüyordu. Stat işine, raylı sisteme izin alamıyorduk. Hepsini aldık Allah’ın izniyle. Bu dönemde de millet bahçesine başlandı. Havaalanı inşaatına başlandı. Raylı sistemin bir kısmını da devletimiz yapıyor. Kayserimiz, devlet yatırımlarını alıyor. Bunların hepsi Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimiz sayesinde.” dedi.

“Kayseri’nin Projeleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız birebir ilgileniyor”

Kayserililerin merakla beklediği hızlı tren için müjdeyi veren Özhaseki, “Hızlı trenle ilgili geçenlerde Memduh Başkanla Ulaştırma Bakanımıza gittik. Cumhurbaşkanımız ile de bu konuda görüştüm. Kayseri’nin Projeleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız birebir ilgileniyor. Sivas’ta hızlı tren hattı işlerini yapan firma ile tekrar görüşmemi istedi. Onlar kredisini temin ettiğindeki kredi de var ellerinde. Onun uygunluğu, şartları takip ediliyor. O olmazsa başka firmadan temin edilecek ve inşallah hızlı trene başlayacağız.” diye söyledi.

Özhaseki, Ulaştırma Bakanı ile Kahramanmaraş bağlantı yolu ve Niğde otobana Bağlantı konularını çözdüklerini ifade ederken “Hızlı tren dışında Ulaştırma Bakanımızla iki konuyu daha görüştük. Birincisi Kahramanmaraş’a bağlantının Tomarza üzerinden yapılması ve yaklaşık 50 km’den kurtarılmasıydı. Şimdi ikinci etabı yapılıyor bittiği zaman ihaleler yapılıp Kahramanmaraş Kayseri arasını 1,5-2 saate, Gaziantep 2,5 saate, Şanlıurfa 3 saate düşürecek. 

İkincisi, Kayseri Ankara yolunun otobana en kısa sürede bağlanmasıydı. Kırşehir- Mucur çıkışına kadar yolun BSK (Bütümlü Sıcak Karışım)  ile kaplanması için bu sene biteceğine dair Karayolları Genel Müdürümüz’den söz aldık. Niğde otobanına bağlanarak orayı da rahatlatıyoruz inşallah.” diye konuştu.

“Kumsmall’ın çevre yolu talepleriyle ilgili görüşmeleri yaptım, bu sene inşallah çözeceğiz”

Bu dönemde bazı sektörlerde hızlanma olduğuna değinen Özhaseki, “Organize sanayide kullanılan elektrik miktarına, tüketim miktarına bakın işlerin ne durumda olduğunu anlarsınız. Kayseri'de mobilya sanayisi var, tekstil sanayisi var, makina sanayisi var, alüminyum sanayisi var, metal sanayisi var. Bunların hepsinde dışarıya satış da var. Kumsmall’u gezdiğimizde oradaki esnaf arkadaşlarımız geçenlerde ABD'ye 10 tır mal gönderdiklerini söylediler. Çevre yolu talepleriyle ilgili görüşmeleri yaptım. Bu sene inşallah bunu çözeceğiz.” dedi.