Özhaseki: Doğalgazda yüzde 75'i devlet karşılıyor

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, A Haber’de Melih Altınok’un sunduğu Sebep Sonuç Programının canlı yayın konuğu oldu.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği toplantıya ilişkin, “Temelde birbirinden çok uzak görüşlerin bir araya geldiği 6’lıyı masada görüyoruz. Masanın altında saklanmış bölümde herhalde HDP vardı, 7 desek daha doğru olur. 6’lı toplantı, yıkım ekibi toplantısı. Bir tarafı yıkmak üzerek kurulmuş. ‘Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti gitsin de, ne olursa olsun’ ekibi, bir şey yapmak ekibi değil” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, A Haber’de Melih Altınok’un sunduğu Sebep Sonuç Programının canlı yayın konuğu oldu. Programda Melih Altınok’un sorularını yanıtlayan Özhaseki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

“DOĞAL GAZDA YÜZDE 75’İ DEVLET KARŞILIYOR”

Elektriğin yüzde 50’sini, doğal gazın da yüzde 75’ini devletin karşıladığını belirten Özhaseki, “Yıllarca elektrik şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım. 2010 yılında Londra ziyaretimde Avrupa’nın çoktan özelleştirmelerini yaptığına şahit olmuştum. Dünyada enerji tüketimi arttı. Türkiye de de arttı. Geçen sene kuraklık vardı, hidrodan beklediğimiz enerjiyi üretemedik. Bütün ülkeler enerji üretimlerini 3 ya da 4 kademeye ayırırlar. Birisi doğal gaz, birisi kömür, birisi yenilebilir enerjiden elde edilir. Doğal gazın fiyatı geçtiğimiz yıla göre tam yüzde 1000 zam gördü. Kömürde de yüzde 500 civarında zam gördü. Böylelikle maliyet artışı oluştu.” dedi.

2002 yılında Türkiye’nin kurulu enerji gücünün 31.850 MWh civarında olduğunu kaydeden Özhaseki, “Şu anda 99.857 MWh kurulu gücümüz var. Bu gücün yüzde 51’i yenilebilir enerjiden kullanılmaktadır. Fakat maliyet artışlarını önlemek mümkün değil. Türkiye geçen yıl itibarıyla tam 100 milyon lira enerjideki artan fiyatları sübvanse etti. Konutlarda kullanılan bir kademe elektriğinin yüzde 50’sini devlet karşılıyor. Doğal gazda yüzde 75’i devlet karşılıyor. 1000 TL fatura gelen vatandaşımızın faturası aslında 4000 TL. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarımız Avrupa Birliği ve komşu ülkelerle kıyaslandığında da çok iyi durumdayız. Doğal gazda en ucuz ülke biziz. Elektrikte de Sırbistan ve Ukrayna’dan sonra en ucuz 3’üncü ülkeyiz” diye konuştu.

“CHP’Lİ BELEDİYELER 3 YILDIR HİZMET ETMİYOR”

CHP’li belediyelerin algı operasyonlarıyla tam 3 yıldır hizmet etmediklerini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Bu algı işini sevdiler. İş yapmaya ne niyetleri ne becerileri var. Şu ana kadar taş üstüne taş koymadılar. Eğer yaptıkları bir icraat varsa bizlerle paylaşsınlar. CHP’nin ortaya koydukları bir şey olmadığı için; milletimiz güvenmiyor, ondan dolayı seçmenler CHP’ye yönelmiyor. Peki, millet, CHP’ye neden güven duymuyor? Klasik olarak CHP anlayışı Türk Milleti’nin zihninde, gönül dünyasında biraz faklı. Mesela, Kılıçdaroğlu bana bir iftira etmişti. Davalar açmıştım, belediye başkanlığım döneminde o kazandığım paralarla sucuk aldım, dağıttım. Bir teyze geldi, ‘Ne sucuğu oğlum bu’ dedi. Bizim aşevlerinden yemek alan 3 bin 500 aile var, sadece onlara birer kilo sucuk yaptırdım, onlara dağıtıyorum. Dedim ki ‘Teyze, Kılıçdaroğlu bana iftira etti, parayı kazandım, ne yapıyım parayı, size birer kilo sucuk aldım, dağıtıyorum’ dedim. Teyze ‘Halk Partisi’nin mi bu sucuk’ dedi, ‘Yok teyze’ anlatmaya çalışıyorum.  ‘Anlaşıldı oğlum, yemiyorum ben’ diyerek geri verdi, almadı” diye konuştu.

“BU NİHAYETİNDE 7’Lİ KOALİSYON DEMEKTİR”

6 muhalefet partisinin bir araya geldiği toplantıya değinen ve 6’lı toplantıyı ‘yıkım ekibi toplantısı’ diye nitelendiren Özhaseki, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin geleceğine dair ne yapacaklarına dair kimsede somut bir fikir yok. Yakından takip ediyorum. 6’lı toplantı, yıkım ekibi toplantısı. Bir tarafı yıkmak üzerek kurulmuş. ‘Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti gitsin de, ne olursa olsun’ ekibi, bir şey yapmak ekibi değil. Temelde birbirinden çok uzak görüşlerin bir araya geldiği 6’lıyı masada görüyoruz. Masanın altında saklanmış bölümde herhalde HDP vardı, 7 desek daha doğru olur. Hangisi birbirine benziyor ki.. Hiçbirisi birbirine benzemiyor. Bu masa etrafında nasıl toplanacağız? A harfinden mi, boy sırasından mı, kilodan mı başlayalım? diyerek bir ay boyunca tartıştılar. Sonra yuvarlak masada karar kıldılar. Nasıl oturacaklarına bir ayda karar veren bu ittifak, Türkiye’nin binlerce meselesini inanın birkaç asırda zor çözerler. Bu nihayetinde 7’li koalisyon demektir, eskiden 2’li koalisyonlardan, 3’lü koalisyonlardan neler çektiğimizi biliyoruz.”

“VATANDAŞ SİZE BUNLARIN HESABINI SORACAKTIR”

Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele başarısız olduğunu da hatırlatarak, “Belediye başkanı, koordinasyon merkezinin başında durarak kendisinin sorumluluğundaki ana arterlerin açılmasını sağlamalıdır. Mesele bu kadar basittir. Ama siz hizmet etmek yerine, hizmeti kontrol ve koordine etmek yerine gidip balıkçıda binlerce liralık yemekler yiyorsanız vatandaş size bunların hesabını soracaktır. Yaşlısı, hastası, çocuğu insanlar günler öncesinden belli olan kar yağışında perişan oldular. Belediyecilikte bu işleri becermek, yapmak çok ama çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE AK PARTİ GERÇEKTEN DESTAN YAZAN BİR İŞ YAPMIŞTIR”

Türkiye’de 19 yıl boyunca AK Parti’nin adeta sessiz devrim yaşattığını vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:

“Ulaştırmadan sağlığa,  savunmadan sanayiye, enerjiye, aklınıza hangi alan gelirse gelsin,  Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların hepsinin birkaç mislini yapmış bir hükümet var. Ayrıca vesayet rejimi dediğimiz başımıza bela olan, bizim seçip Ankara’ya gönderdiğimiz, Ankara’da yeraltında bekleyen affedersiniz yılanların, çıyanların çorap ördüğü, ihtilal ortamı hazırlayıp, ihtilal yaptıkları vesayet rejimi vardı. Bunu da AK Parti çökertti. Bize de muhtıralar verildi, o bildirilerin verildiği ortamları çok iyi biliyoruz. Onlardan asla yılmadık ve o yapıyı biz toprağa gömdük, bir daha da çıkamayacaklar. Önemsediğim ayrıca bir şey var, özgürlüklerin genişletilmesi konusu. Sadece üniversiteye giremeyen çocuklarımızın başörtüsünden bahsetmiyorum. Doğudaki vatandaş kürdüm diyemiyordu, dilini konuşamıyordu, türküsünü söyleyemiyordu. Bu özgürlükleri kim genişletti, onları da AK Parti yaptı.19-20 yıl boyunca devrim niteliğinde AK Parti var, bin bir türlü engele rağmen yapıldı. AK Parti’nin ilk günlerinde Cumhuriyet mitingleri yapılıyor, hükümet devirme operasyonlarıydı, askerler fabrikaları arayıp, 10 bin işçini gönder diyorlardı, başlarını kimlerin çektiklerini biliyoruz. Danıştay saldırıları, arkasından 367 garabetleri, devamında parti kapatma davası, bir savcı, yüzde 50 oy almış bir partiye kapatma davası açıyor, internet andıçlarıyla, gazete kupürleriyle açıyor. Arkasından 17/35 hukuk darbesi, gezi olayları, çukur eylemleri, sonra da 15 Temmuz gibi bir hadise. Bütün zorluklara rağmen, Türkiye’de AK Parti gerçekten destan yazan bir iş yapmıştır.”

 

ANKETLERDE %37 ALTINA DÜŞMEDİK

Anket çalışmalarında AK Parti nin oyunun düşmediğini belirten Özhaseki “ 37 ile 44 bandı arasında oluşan bir oyumuz var. Karasız seçmenlerimiz başka partiyi tercih etmiyor. Eğer böyle olmuş olsaydı CHP nin anket şirketleri %30 olduk diye bas bas bağırırlardı. %25 i geçebildikleri yok. Ortaya koydukları bir şey olmadığı için milletimiz güvenmiyor. İşler yoluna girdiğinde de seçmenlerin bize yavaş yavaş döndüğünü görüyoruz. Asgari ücret açıklamasının ardından %40 lara geldik. Enflasyonla mücadelemizin sonunda oylarımızın %45 lere geleceğini düşünüyoruz.

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEKÇİSİ HER KESİMDEN

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı AK Parti’den farklı oluyor. Cumhurbaşkanımızı CHP’den İYİ Parti’den diğer partilerden de Cumhurbaşkanı böyle olur diyerek destekleyen seçmenlerin olduğunu biliyoruz