Özhaseki, CHP’li belediyelerin işten çıkardığı işçi sayısını açıkladı

Özhaseki, CHP’li belediyelerin işten çıkardığı işçi sayısını açıkladı

Özhaseki, 5 Şubat Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Niğde 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Özhaseki, CHP’li Belediyelerin Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin’de 15 bin kişiyi işten attığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı, 5 Şubat Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Niğde 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Özhaseki, Niğde ve Nevşehir’de patates üreticilerine müjde verdi. AK Partili Belediyelerin çiftçilerden patates alıp vatandaşlara ücretsiz dağıtacağını söyledi. Ayrıca Özhaseki, CHP’li Belediyelerin Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin’de 15 bin kişiyi işten attığını söyledi.

- AK Partili Belediyeler, patates üreticilerinin sorunlarına çare olacak

Kongrede yaptığı konuşmada Niğde’deki patates üreticilerine müjde veren Özhaseki, “Her zorlukla omuz omuza vererek mücadele eden AK Belediyelerimiz Niğde ve Nevşehir’deki patates üreticilerinin de yanındadır. Patates konusunda sıkıntı olunca dün belediye başkanı arkadaşlarla konuştuk şimdilik 200 tır kadar yani 5 bin ton patatesi belediyelerimize gönderiyoruz. Ama arkası gelecek. AK Belediyelerimiz tüm Türkiye’ye çiftçilerimizin ürettiği o güzel patatesleri alıp fakir fukaraya dağıtacaklar. Daima çiftçimizin ve vatandaşlarımızın yanındayız, her türlü zorluğun üstesinden birlikte geleceğiz.” dedi.

“Sabahlara kadar çalışan bir Cumhurbaşkanımız var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışmalarına bizzat şahitlik ettiğine değinen Özhaseki, “Bugün nasıl ki bu yaşta hala gece gündüz demeden koşuyorsa, 30 yıl önce tanıdığım Cumhurbaşkanımız aynı şevkle yola çıkmıştı, aynı gayret içerisindeydi. Ona arkadaşlık, yoldaşlık eden, yaptığı işlere şahit olan bir arkadaşınız olarak söylüyorum sadece insani, beşeri bir uykunu dışında bu milletin, ümmetin bir derdi var diyerek sabahlara kadar çalışan bir Cumhurbaşkanımız var Allah ondan razı olsun, ömrünü uzun etsin inşallah.” ifadelerini kullandı.

Erdemliler Hareketi ismiyle siyaset hayatına başlayan AK Parti’nin tüm iktidarlardan daha başarılı olduğunun altını çizen Özhaseki, “Erdemliler Hareketi olarak başlattığımız bu hareket sıkıntı içerisinde olan, her türlü sosyal ve ekonomik problemi içerisinde taşıyan Türkiye’de güneş gibi doğdu. Bütün AK Parti ailesi olarak sizlerin ve bizleri dinleyen kardeşlerimizin içleri ferah, yüzleri aydınlık, başları her yerde dik olsun. Çünkü senelerdir bizim yaptıklarımız, gelmiş geçmiş iktidarlara kıyasla çok daha başarılı.” dedi.

“CHP, terör örgütlerinin sözcülüğünü yapmaktan da geride kalmıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin terör örgütlerinin sözcülüğünü yaptığını söyleyen Özhaseki, “Ama benim içimi acıtan, zoruma giden Cumhuriyet Halk Partisi diye bir parti var. Güya 'Atatürk'ün kurduğu parti' olmakla övünüyorlar ama asla Atatürk’ün değerlerini taşımıyorlar. 'Yüzyıllık partiyiz' diyorlar ama gelin görün ki bu terör örgütlerinin sözcülüğünü yapmaktan da geride kalmıyorlar. FETÖ, Amerika'dan diyor ki 'Bu ihtilal denemesidir, bu kontrollü darbedir', CHP’de bura hep birlikte 'kontrollü darbe' demeye başlıyor nasıl oluyorsa. FETÖ'nün adamları oradan bir tweet atıyor, CHP,  o tweeti sahipleniyor.” diye ekledi.

“CHP’de Deniz Baykal'dan sonra bir eksen kayması oldu”

Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partisi’nde Deniz Baykal sonrası bir eksen kayması olduğuna işaret etti ve şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisinde Deniz Baykal'dan sonra bir eksen kayması oldu. Hatırlayın, Deniz Baykal'a FETÖ'cüler bir kumpas kurdu. O kumpasın neticesinde de Deniz Baykal kenara çekildi, yerine Kemal Kılıçdaroğlu diye birini getirdiler. Deniz Baykal yerli, milli bir adamdı. Onun yerine gelen Kılıçdaroğlu ise her şeye müsait bir adam. Ağzından yalan düşmüyor. Her an yalan söylüyor. Hiç de yüzü kızarmıyor. Dün İzmir’de yine konuşuyor Kılıçdaroğlu, diyor ki; ‘Türkiye Cumhuriyeti milletinin aldığı kredilerde faiz oranı çok yüksek, bizim belediyemiz öyle bir belediye ki çok düşük oranlarda faizle para alıyor ve bu işleri yapıyor.’ Be adam! Yalanın yatsıya kalmadan ortaya çıkacak,  burada yalan söyleme bari. Maliye Bakanlığı uzun uzun anlattı ve gerçekler ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun baştan sona söylediği hepsi yalan.”

“CHP Belediyeler Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin’de 15 bin kişiyi işten attı”

Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerdeki işten çıkarmaları hatırlatan Özhaseki, “Belediyeler tarafına gelince CHP, ‘Hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamayacağız. Fakir fukarayı işinden etmeyeceğiz. Bir emekçiyi, çalışanı işinden edersek namussuzuz, şerefsiziz.’ dediler. Ama sadece Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin’de 15 bin kişiyi işinden ettiler. Ne diyelim şimdi biz? Utanırız söylemeye. Biraz önceki sözü hatırlatalım mı? Hani fakir fukaranın ekmeğiyle oynayan namussuzdu. Ne yapacak şimdi 15 bin kişiyi işten attılar. Her tarafları yalan çünkü normalleri yok ki.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kongreye AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu,  Teşkilat Koordinatörü Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Milletvekilleri, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, MHP Niğde İl Başkanı Cumali İnce, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, önceki dönem milletvekilleri, geçmiş dönem il başkanları ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Mahmut Peşin’in devrettiği Niğde İl Başkanlığı görevine Ömer Kılıç seçildi.