Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkan seçiminde konuştu

Özhaseki, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkan seçiminde konuştu

Özhaseki, AK Parti Kayseri 6. Kadın Kolları Olağan Kongresi’nde konuştu: "Biz gece gündüz çalışmak ve koşturmak zorundayız"

Kongre süreci devam eden AK Parti’de Kayseri İl Kadın Kolları Kongresi düzenlendi. Kadir Has Kongre Merkezi'ne gerçekleştirilen AK Parti İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'ne katılan Özhaseki kongrelerinin bir düğün havasında gerçekleştirildiğini söyledi.
"Başka partilerde kongreler yapıyorlar sandalyeler havada uçuşuyor"
 Özhaseki, "Bugün bir şenlik havasında Kadın Kollarımızın kongresini icra ediyoruz. Allah dirliğimizi. Birliğimizi bozdurmasın. Bu neşemizi, keyfimizi kaçıracak herhangi bir kötülükle bizi karşılaştırmasın. Çok şükür bir toy, düğün havasında geçiyor. Başka partilerde kongreler hele hele ana muhalefet tarafında küçük ilçe veya beldelerde bir kongreler yapıyorlar sandalyeler havada uçuşuyor, küfürler gırla gidiyor, birbirlerini yiyorlar. Elhamdulillah bizler kendi medeniyetimizin temsilcileri olarak ecdadımızın bize bıraktığı terbiyeyle, kendi kültürümüzle bu güzelliği bir arada yaşıyoruz." dedi.
"Hanım kardeşlerimizin yaptığı fedakarlığı asla unutmuyorum"
Kadınların çalışmaları sayesinde iktidar olmalarının kolaylaştığına dikkati çeken Özhaseki, "Düşünüyorum şimdi 94 öncesinde sokaklara çıktığımızda o günkü şartlarda bir avuç kardeşimiz özellikle de hanım kardeşlerimiz kapı kapı gezdiler. Kendimizi tanıtmaya çalışıyorduk. O zamanlar hanım kardeşlerimizin yaptığı fedakarlığı asla unutmuyorum. Bu tüm Türkiye’de meydana geldiği için elhamdulillah iktidara geldik, bir taraftan dav Kayseri’de yerel iktidar biz olduk. " dedi.


"Avrupa’nın en iyi kentleriyle yarışacak bir duruma geldik"
Konuşmasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan hemen öncesinde Kayseri’nin hizmet görmediğini vurgulayan Özhaseki, "Şehrin ortasından geçen caddenin şehri ikiye böldüğü, bir tarafta sağ mafya bir tarafta sol mafya denilen tiplerin milleti haraca bağlayan tiplerin olduğu bir ortamda, altı yedi tane parkın da işgalli olduğu ve halkın giremediği bir ortamda, şehrin alt yapısının hiç olmadığı bir zamanda, belediyelerin borçlu olduğu, hizmet etmediği, ideolojik davrandığı bir ortamdan bugün elhamdulillah Avrupa’nın en iyi kentleriyle yarışacak bir duruma geldik. Evlatlarımıza güvenle bırakabileceğimiz bir şehir haline geldik. Bu sizler sayesinde oldu. Allah hepinizden razı olsun. Siz çalıştınız bize emaneti verdiniz, biz de çalıştık sizing yüzünüzü bir kez olsun elhamdulillah kara çıkartmadık." diye aktardı.
"Biz gece gündüz çalışmak ve koşturmak zorundayız"
Özhaseki, katılımcılara Cumhurbaşakanı Erdoğan’ın selamlarını iletirken konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Değerli kardeşlerim Cumhurbaşkanımızda tanışmam neredeyse 30 yıla yakın onu ilk gördüğümde insanlara derdini anlatıyordu, bugün yine koşmaya devam ediyor. Bugün bu kongreye katılacağımı söyleyince sizlere selamlarını gönderdi. Yine programı var. Yarın cumartesi, pazar deyip oturmayacak yine koşmaya devam edecek. Çünkü biz dertliyiz kardeşlerim. Bizim millet, ümmet, vatan, bayrak diye bir derdimiz var. Bizim bölünmez bütünlük elden gitmesin diye bir derdimiz var. Biz gece gündüz çalışmak ve koşturmak zorundayız."


"Zorluklara rağmen başarılı olduk"
18 yıllık iktidarları boyunca türlü zorluklara rağmen başarılı olduklarına değinen Özhaseki, "Allah'a çok şükür, batmış bitmiş bir iktidarın üzerine gelerek 18 yıldır adeta destanlar yazıyoruz. Dışarıda ne derlerse desinler, sosyal medyada ne üfürürlerse üfürsünler umurumuzda bile değil. Her alanda başarılıyız. Ekonomi, ulaştırma, enerji ve sağlıkta da binbir türlü engele rağmen başarılıyız. Hem içeride hem de dışarıdakilerin envaiçeşit fitnelerine rağmen bir taraftan ilk başladığımız günlerde Cumhuriyet mitingleri yapılıyordu. Danıştay saldırıları yapılıyor, suç üzerimize atılıyordu. Gezi olayları yapılmış, muhtıralar verilmiş, parti kapatma davaları açılmıştı. 17-25 gibi hukukçuların yaptığı bir darbe, 15 Temmuz gibi bir darbe girişimi vardı. Bunlara da içeriden doğrusu hiç ummadığımız şekilde partilerden, ana muhalefet partisi de dahil destek verenler vardı. Bu zorluklara rağmen başarılı olduk." dedi.
Mevcut Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin'in tek aday olduğu kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Tamer, Hülya Nergis ve İsmail Emrah Karayel ile Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Ayşegül Eren Özdemir, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve ilçe belediye başkanları ile davetliler katıldı.