ÖZDEMİR, VELİLERİN PANSİYON TALEBİNİ MECLİSE TAŞIDI

ÖZDEMİR, VELİLERİN PANSİYON TALEBİNİ MECLİSE TAŞIDI

Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi’nin pansiyon kapasitesi arttırıldı.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in meclis gündemine taşıdığı Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi’nin pansiyon kapasitesi 200’den 236’ya yükseltildi.

Yeşilhisar’da 400 öğrencinin eğitim gördüğü Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi’nin 100 erkek 100 kız öğrencinin bulunduğu pansiyonun kapasitesinin arttırılmasına yönelik velilerden yoğun talep alan MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, konuyu meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle meclise soru önergesi sundu. Özdemir, Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti; “Yeşilhisar ilçesine 5 km. uzaklıktaki Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi’ndeki öğrenci velilerinin pansiyon konusundaki haklı taleplerinin karşılanması nasıl sağlanacaktır? Mevcut pansiyon binasının yeterli hale gelmesi konusunda Bakanlığınızca şimdiye kadar hangi çalışmalar yapılmış ve yapılması planlanmaktadır?”

Pansiyon kapasitesi arttırıldı

İlgili bakanlıktan yapılan açıklamada pansiyon kapasitesinin 200’den 236’ya yükseltildiği açıklanırken “Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi Öğrenci Pansiyonunun 200 (100 erkek+100 kız) olan kapasitesi maarif müfettişleri raporu ve Kayseri Valiliğinin teklifi üzerine 236 (118 erkek+118 kız) olarak arttırılmıştır. Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak; Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi okul pansiyonuna yerleşemeyen öğrencilerin ilçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyon Kararı ve Kaymakamlık Makam Onayı ile aynı ilçede: bulunan Yeşilhisar Anadolu Lisesi okul pansiyonunda barındırıldığı, bu öğrencilerin ulaşımlarının ise Yeşilhisar Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlandığı belirtilmektedir” ifadelerine yer verildi.