Özbekistan’dan KBÜ’ye ziyaret

13.09.2024 17:12:04

Özbekistan’dan KBÜ’ye ziyaret

Özbekistan Andijan Ekonomi ve İnşaat Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakirov Lutfillo Yuldoshaliyevich ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Tulkinov Iqboljon Makhamad Ugli, Karabük Üniversitesini (KBÜ) ziyaret etti.
KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Prof. Dr. Bakirov ve Araştırma Görevlisi Tulkinov’i makamında ağırladı. Görüşmeye, Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Saidbek Boltabayev ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Adnan Uçur da eşlik etti. Görüşmede, iki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişim programlarının artırılması, ortak araştırma projelerinin geliştirilmesi ve uzun vadeli iş birliklerinin güçlendirilmesi gibi konular ele alındı.
KBÜ Rektör Yardımcısı Karaş, üniversitenin eğitim kalitesi, araştırma imkanları ve uluslararası iş birliği imkanları hakkında bilgi verdi. Yapılan görüşmelerin her iki üniversite için de faydalı olacağını belirterek, akademik bağların güçlendirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Bakirov ise misafirperverliği için Rektör Yardımcısı Karaş’a teşekkür etti.
Görüşmenin ardından, Özbekistanlı akademisyenler Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesini ziyaret etti. Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, fakültenin akademik ve araştırma faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi.
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Gürsoy ise Prof. Dr. Bakirov ve Araştırma Görevlisi Tulkinov’a Mühendislik Fakültesinin laboratuvarları hakkında bilgiler verdi.