Özbekistan’da Türkçe Öğretim Merkezi açıldı

Özbekistan’da Türkçe Öğretim Merkezi açıldı

Özbekistan’da Türkçe Öğretim Merkezi açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Özbekistan’da Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi bünyesinde kurulan "Türkçe Öğretim Merkezi"nin açılışı törenle gerçekleştirildi.
TİKA’nın desteğiyle Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi bünyesinde Türkçe Öğretim Merkezi açıldı. Merkezin açılış törenine Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Taşkent Koordinatörü Ali Rıza Tezcan, Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi Rektörü ve Senatör Prof. Dr. Odil Abdurakhmanov, büyükelçilik personeli ile öğretim üyeleri katıldı. Büyükelçi Bekar yaptığı konuşmada, “Eğitim, milletler arası ilişkilerin ve kardeşliğin pekişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Adı geçen merkezin halklarımız arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendireceğine ve ortak kültürel değerlerimizi tanıtmada büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Rektör Abdurakhmanov ise, “Türkçe Öğretim Merkezi’nin açılışı, üniversitemiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu merkez, öğrencilerimize Türkçe öğrenme imkanı sunarak onların dil ve kültür zenginliğine katkıda bulunacaktır. TİKA’nın desteğiyle hayata geçen bu proje, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin güzel bir örneğidir” ifadelerini kullandı.
Abdurakhmanov, üniversite bünyesinde kurulan Türk-Özbek Teknik İşbirliği Merkezi’nin Türkiye üniversitelerinde okumak isteyen öğrencilere danışmanlık hizmeti sunan ülkedeki ilk resmi kuruluş olduğunu kaydetti.
TİKA Taşkent Koordinatörü Tezcan ise, “TİKA olarak dünya genelinde Türk dilini ve kültürünü tanıtmak amacıyla çeşitli projeler yürütüyoruz. Mezkûr üniversite bünyesinde açılan bu merkez, yürüttüğümüz projelerimizin önemli bir parçasıdır. Projemizin Türkçe öğrenmek isteyen öğrencilere kolay eğitim ortamı ve fırsatı sağlayacağını umuyoruz” şeklinde konuştu.
TİKA tarafından açılan merkezde TÖMER kursları ile YÖS sınavının yapılması planlanıyor. Türkçe Öğretim Merkezi’nin açılmasıyla dünya genelinde Türk dilini ve kültürünü tanıtmak amacıyla çeşitli projeler yürüten TİKA, Özbekistan’da Türkçe öğrenmek isteyen öğrencilere elverişli bir eğitim ortamı sağlanmasını amaçlıyor.