Özbekistan heyeti ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği

Özbekistan heyeti ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği

Özbekistan heyeti ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği

Kastamonu Üniversitesi’ni ziyaret eden Özbekistan heyeti, orman yönetimi ve iklim değişikliği alanında iş birliği görüşmelerinde bulundu.
Özbekistan’ın Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Qudratov Obidjon Nematocich öncülüğünde bir heyet, Kastamonu Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Kasım Yenigün tarafından karşılandı.
Heyette Özbekistan Orman Ajansı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdulvokhid Zakhadulayev, Özbekistan Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Yatırımlar Dairesi Başkanı Rikhsiev Nodir, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Dış İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Koç, Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Meryem Burçin Irmak ve Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı Orman Mühendisi Nihat Karakaya yer aldı. Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmede, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Akkuzu, Dış İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akcaoğlu ve İkili Anlaşmalar ve Protokoller Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Osman Sabri Kesbiç de hazır bulundu.
Türkiye ile Özbekistan arasındaki çevre koruma, iklim değişikliği ve ormancılık alanlarında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir adım olarak nitelendirilen görüşmede, ormancılık ve iklim değişikliği konularında ortak araştırma projeleri geliştirme ve iş birliği imkanlarını arttırma konuları ele alındı.
Özbekistan heyeti, Kastamonu Üniversitesi’nin ihtisas sahası olan ormancılık ve tabiat turizmi alanında sahip olduğu uzmanlık ve deneyimi gelecekteki ortak iş birliği projelerinde değerlendirmek için bir çerçeve oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
Görüşmenin sonunda, iki kurum arasında yapılan iş birliğini resmileştirmek amacıyla bir iyi niyet mektubu imzalandı.