Tarih: 18.08.2024 22:01

Ovacık’ta 80 hektarlık alanda etkili olan yangın 54 saatte kontrol altına alındı

Facebook Twitter Linked-in

Karabük’ün Ovacık ilçesinde 80 hektarlık alanda etkili olan orman yangını, 54 saatte kontrol altına alındı.
Ovacık ilçesine bağlı Beydini ile Alınca köyleri arasında çıkan orman yangını, havadan ve karadan yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yaklaşık 54 saatlik müdahale ile söndürülen yangında soğutma çalışmaları aralıksız sürüyor.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Öncelikle hem Karabük’ümüze hem Ovacık’ımıza hem de ülkemize geçmiş olsun diyorum. Cuma günü yaklaşık saat 14.30 civarında başlayan orman yangını, bugün akşam itibarıyla kontrol altına alındı diyebiliriz. Bu süreç içerisinde yaklaşık 78 aracımız, arazözlerimiz, su tankerlerimiz, UMKE’miz, AFAD’ımızın araçları, yine yaklaşık 220 civarında personelimizle üç gündür yangınla mücadele ediliyor" dedi.
Söndürme ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vali Yavuz, "Yangının başladığı andan itibaren bu saate kadar gerçekten fedakarca çalışan orman teşkilatımızın değerli mensuplarına, belediyelerimizin, İl Özel İdaremizin ve diğer tüm kurumlarımızın çalışanına çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden 7/24 esasınca gerçekten fedakarca çalıştılar. Çok zorlu koşullarda çalıştılar. Çünkü yangının çıktığı alan sarp, kayalık ve biraz zor bir alandı. Yol açısından sıkıntılarımız oldu. Bir taraftan yollar açıldı, bir taraftan söndürme çalışmaları devam etti. Şükür bu akşam saatleri itibarıyla kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı.
Yangının çıkışı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü aktaran Yavuz, "Bununla birlikte hem kolluk birimlerimiz hem de ilgili birimlerimiz adli ve idari soruşturmasına devam ediyorlar. İnşallah en kısa süre içerisinde de bu yangını çıkartıp, yeşil vatanımızı, akciğerlerimize ve ormanlarımıza bu zararı verenleri bulup bir an önce adalete teslim edeceğiz" diye konuştu.
Vali Yavuz, yangının 80 hektarlık alanda etkili olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Tabii tamamının yandığını söyleyemeyiz. Ara ara yanmayan bölgeler de var. Ama 80 hektarlık bir alanda yangının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Zarar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra, kesin tespitler yapıldıktan sonra yanan kısımlar çok daha net çıkacaktır" şeklinde konuştu.
Yangının çıkışı ile ilgili net bilginin önümüzdeki günlerde belli olacağını kaydeden AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin ise, "Tüm Karabük halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum ve yangınla en iyi mücadele yolunun yangın çıkmasına vesile olacak davranışlardan uzak durmak olduğunu bir kere daha hakikaten ifade ediyorum. Türkiye’de halkımız bu konuya özen gösterir, riayet ederlerse Ovacık’ta ve şu an halen söndürülme çalışmaları devam eden bölgelerdeki yangınlar çıkmamış olur" ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB