Otoyolda yasak yerden dönüş yapan otobüs sürücüsüne ceza ve 2 aylık ehliyet yasağı

Otoyolda yasak yerden dönüş yapan otobüs sürücüsüne ceza ve 2 aylık ehliyet yasağı

Düzce'de otoyolun acil geçiş noktasından ters yöne dönmeye çalışan otobüs sürücüsüne para cezası kesildi ve ehliyetine 2 ay el konuldu.

Tehlikeli Manevra Kameralara Yakalandı

Anadolu Otoyolu’nun Düzce kesiminde, acil durumlar için ayrılmış bir geçiş noktasından karşı şeride geçmeye çalışan bir yolcu otobüsü, başka bir aracın kamerasına yansıdı. Gümüşova rampaları mevkiinde, H.Ö. idaresindeki bir turizm firmasına ait otobüsün bu yasak manevrası, ciddi bir trafik ihlali oluşturdu.

Jandarma Hızlı Müdahale Etti

Olay görüntülerini inceleyen Otoyol Jandarma Komutanlığı ekipleri, söz konusu aracı durdurarak gerekli işlemleri başlattı. Yapılan kontroller sonucunda sürücü H.Ö. hakkında yasal süreç işletildi.

Ağır Cezalar Uygulandı

Sürücü H.Ö.’ye trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 9 bin 403 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, 100 ceza puanını doldurduğu tespit edilen sürücünün ehliyetine 2 ay süreyle el konulma kararı verildi.