Tarih: 06.08.2024 11:49

Osmaniye’nin tescilli lezzeti Zorkun tava

Facebook Twitter Linked-in

Osmaniye’de sıcak havadan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri olan Zorkun Yaylası’nın değişmez lezzeti Zorkun tava vatandaşlara unutulmaz bir lezzet sunuyor.
Türkiye’nin en büyük yaylalarından olan ve bölge illerinden gelen vatandaşlarla birlikte yaz aylarında nüfus yoğunluğu artan Zorkun Yaylası serinliği, muhteşem doğası ve adını yayladan alan Yöresel lezzeti olan Tescilli Zorkun Tavası ile ziyaretçilerini cezbediyor. Günübirlik veya Zorkun yaylasında yaşayan yaylacıların değişmez lezzeti olan et, soğan, biber, domates, sarımsak ve kuyruk yağı ile hazırlanıp odun ateşinde pişen Tescilli Zorkun tavanın lezzetini sadece içindekilerden değil, Zorkun Yaylasının muhteşem havasından ve çam kokularından alıyor.
Babasından devraldığı dükkanda müşterilerine hizmet ettiğini söyleyen Esnaf Umut Teker, "Hafta sonları Zorkun tava yapıyoruz gelen misafirlerimize Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Adana’dan her taraftan misafirlerimiz geliyor. Zorkun tava hazırlıyoruz, kuzu eti, sarımsak, soğan, biber, domates ve içine baharatlarımızı atıyoruz. Tavanın lezzeti buranın havasından kaynaklı, odun fırınına pişiyor, ekmeğe falan her şey bize ait yani bir kişi geldiğinde 300 lirayla rahat bir şekilde doyuyor. Ekmeği, ayranı falan her şey içine dahil" diye konuştu.
Yazlık kışlı Zorkun yaylasına misafirliğe gelen vatandaşlara, Zorkun tava yaptığını söyleyen esnaf Bünyamin Ekri, "1966’da babam burada kasaplığa başlamış o günden beri bu tavayı yapıyoruz burada Zorkun’da şimdi de devam ediyoruz. Zorkun tabi yaz döneminde nüfusu 8-10 kat artıyor tabi kış sezonuna göre biz yetiştiremiyoruz. Burada fırınlar hep ful dolu arkadaşlarımız, dostlarımız, dışarıdan gelenler Zorkun tava için buraya geliyorlar. 1 kilo etten ortalama 5 kişi rahat doyuyor zaten buranın havası ekmeği yediriyor onu 1 kilo etten yapılan tavanın fiyatı 800 lira fiyatı çok değil, başka yörelere göre ben takip ediyorum fiyatları bizim Zorkun’da fiyatlar en uygun diyebilirim. Zorkun tavanın lezzeti buranın havasından suyundan kaynaklı farklı bir tadı var, işte o tadı yakalama önemli. Yaz dönemlerinde tabii satışlarımız bizim 3’e 4’e katlıyor, kışın biraz sıkıntılıyız ama yazın 100 bin üzerinde nüfus oluyor burada. Herkesin gelmeleri, görmeleri, bu havayı teneffüs etmeleri, bu doğayı, bu manzarayı herkese tavsiye ediyorum. Çünkü ben burada yaşıyorum, yazlı kışlı buradayım. Hayatım çok rahat burada hava rahat, insanlar rahat, huzur var" dedi.
Tatilini ailesiyle birlikte Zorkun Yaylası’nda geçirmek için gelen Orhan Kaan Arzıkan,’’Zorkun Yaylası’nda bulunmaktayız gördüğünüz üzere havası, Zorkun tavası, her şeyle harika, dört dörtlük bir yerdir. Hemşerilerimi buraya bekliyorum. Tat, hava, aklınıza ne geliyorsa, doğayla baş başa geçirebileceğiniz bir yer. Ailenizle gelip burada yemek yiyebileceğiniz bir yer, sizleri buraya davet ediyorum. Yerlisi olsun, yabancısı olsun hiç fark etmez. Sizi Zorkun tava yemeğe davet ediyorum. Bu tat hiçbir yerde yok" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB