ORKUT eğitimleri tamamlandı

ORKUT eğitimleri tamamlandı

ORKUT eğitimleri tamamlandı

Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerek orman yangınlarına müdahale gerekse arama kurtarma operasyonlarını gerçekleştirebilecek eğitim ve beceriye sahip olacak şekilde oluşturulan ORKUT (Orman Kurtarma Timi) timlerinin eğitimleri, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliği ile Düzce’de tamamlandı.
Düzce, Gölyaka, Akçakoca ve Yığılca Orman İşletme Müdürlükleri personellerinden oluşturularak kurulan ORKUT ekiplerin eğitimi Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında ve AFAD Eğitim Parkurunda yapıldı.
Düzce Orman İşletme Müdürü Murat Yıldız ve Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, ORKUT timlerini oluşturan personele arama ve kurtarma konularının öneminden ve yapılacak çalışmalardan bahsetti. Daha sonra saha eğitimine geçildi. Eğitim gören ORKUT timlerinin oluşturularak eğitilmesinin amacının, ülkemiz genelinde meydana gelebilecek orman yangınları başta olmak üzere, ihtiyaç duyulması halinde deprem, sel vb. afetlerde yardım, arama ve kurtarma konularında görev yapmak olduğu bildirildi.