Ordu’nun sakin şehrinde 46 çocuk için toplu sünnet töreni
Ordu’nun sakin şehrinde 46 çocuk için toplu sünnet töreni
Ordu’nun ‘sakin şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde 46 çocuk için toplu sünnet töreni düzenlendi.
Perşembe Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, sabah saatlerinde Yalı Camii’nde yapılan dua ile başladı. Ardından çocuklar ve aileleri teleferikle Boztepe gezisine katıldı, şehir turu yaptı. Gün, ilçedeki bir düğün salonunda düzenlenen sünnet şöleniyle devam etti. Etkinlik, tarihi Yason Burnu’nda gerçekleştirilen uçurtma şenliğiyle sona erdi.
Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Perşembe ilçemizde çok özel ve anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. 46 çocuğumuzun sünnetini birlikte kutladığımız geleneksel sünnet şöleni ile hem evlatlarımızın, hem de ailelerinin mutluluğuna ortak olduk. Peygamber Efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) sünneti olan bu kutlu geleneği, birlik ve beraberlik içinde yaşatmanın huzurunu hep birlikte paylaştık. Bu güzel organizasyonda çocuklarımızın sevinciyle bizleri buluşturan başta Vakıflar Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu’ya, katkı ve destekleri için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Perşembe Belediyesi olarak her zaman çocuklarımızın, ailelerimizin ve toplumumuzun yanındayız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla daha nice güzel etkinliklerde buluşmak dileğiyle" dedi.
Törene, AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Ordu Vali Yardımcısı Burak Keser, Perşembe Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Uysal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Müftüsü İsmail Çiçek ve çocukların aileleri de katıldı.